Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Viktoriáni symbolicky vyřadili z herní sady klubu dres zesnulého Mariána Čišovského

Z herní sady navždy vyřazuje FC Viktoria Plzeň číslo 28, jako vzpomínku na skvělého hráče, kamaráda a bojovníka Mariána Čišovského. „Čišův“ dres bude mít své čestné místo u sektoru P, kde sídlí kotel FCVP. Tam je umístěn i další dres s číslem 27, který patřil rovněž zesnulému Františku Rajtoralovi.

Byl u čtyř mistrovských titulů klubu. Hned dvakrát si zahrál UEFA Champions League, postavil se obrům z Barcelony či Manchesteru City. A do poslední chvíle se rval se zákeřnou nemocí, které bohužel letos v červnu podlehl. Marián Čišovský zůstane ve viktoriánských srdcích a na jeho počest klub nyní vyřazuje navždy číslo 28.

„Už nikdy se neobjeví na viktoriánském dresu. Číslo 28 bude navždy patřit pouze Mariánu Čišovskému,“ řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Dres Mariána Čišovského navíc klub vyvěsil na čestné místo v sektoru P, kde sídlí kotelníci a od roku 2017 je zde vyvěšený i dres Františka Rajtorala s číslem 27. „Oba dva se nesmazatelně zapsali do klubové historie i do srdcí všech fanoušků. Věřím, že i naši příznivci ocení, že budou mít oba dresy po celou dobu na očích,“ dodal generální manažer klubu.

Po domluvě s fanoušky z kotle žádáme všechny návštěvníky Doosan Areny, aby symbolicky ve 28. minutě nedělního ligového zápasu Viktorie s Mladou Boleslaví povstali a potleskem vzdali ještě jednou hold Mariánu Čišovskému.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Marián Čišovský, dres, tribuna, památka, vzpomínka, František Rajtoral, FC Viktoria Plzeň, FC Barcelona, Liga mistrů UEFA, Manchester City FC, FK Mladá Boleslav, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni symbolicky vyřadili z herní sady klubu dres zesnulého Mariána Čišovského  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.