Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

S čistým kontem absolvoval premiéru v brance FC Viktoria Plzeň Jindřich Staněk

Svoji premiéru v brance FC Viktoria Plzeň zažil Jindřich Staněk v nedělním utkání s Baníkem Ostrava. V posledním venkovním zápase sezony viktoriáni vybojovali bod na půdě Baníku Ostrava za remízu 0:0. Brankář Staněk společně s trenérem Adrianem Guľou utkání zhodnotil.

„V prvním poločase hrála obě mužstva taktičtější zápas, z mého pohledu nám tam chybělo více centrovaných míčů, střeleckých možností i šancí,“ mrzelo Adriana Guľu. „V druhé části se tempo roztrhalo, bylo to velmi zajímavé, stupňovala se intenzita a měli jsme i velké příležitosti. Musíme uznat, že i Ostrava se tam dostala, zápas měl solidní kvalitu,“ prozradil kouč Plzně.

Bezgólovou remízu okomentoval také gólman Jindřich Staněk. „Byl to těžký zápas s náročnými podmínkami, co se týká počasí. Bojovali jsme, vytvořili jsme si nějaké šance, kdy Jan Laštůvka chytil dvě tutovky…“ nabídl svůj pohled debutant v dresu Viktorie.

Čtyřiadvacetiletý rodák ze Strakonic tak hned ve svém úvodním zápase v brance Viktorky vychytal čisté konto. „Je to pro mě speciální den, moc si vážím této příležitosti a jenom škoda, že jsme tu nezvítězili, protože nějaké šance jsme na to měli,“ doplnil brankář, který je v Plzni na hostování z Českých Budějovic.

Podle něj nebyl žádný problém, že se o startu mezi třemi tyčemi dozvěděl v zápasový den po obědě. „Musím být připravený na takový okamžik. Probíráme to s trenérem gólmanů Matúšem Kozáčikem,“ vysvětlil situaci Jindřich Staněk.

Jeho dobře odvedenou práci, kdy své mužstvo několikrát podržel, ocenil i trenér Adrian Guľa. „Myslím, že svoje místo si zastal a je dobře, že jsme se rozhodli mu dát příležitost. Pro nás je podstatné, že když dostane šanci, tak svou pozici zvládne,“ chválil lodivod Viktorie.

V posledním souboji ročníku 2019/20 přivítají Západočeši na svém stadionu Slovan Liberec. Červenomodří sice již cítí po těžkém programu únavu, ale rozloučit se chtějí stoprocentně vítězně. Nejen se sezonou, ale i s dlouholetým kapitánem Romanem Hubníkem. Navíc půjde o 700. utkání FCVP v nejvyšší české soutěži. „Dotlačíme to i kvůli našim fanouškům, hrajeme doma a víme, jaký motiv nás čeká. Půjdeme do toho naplno. Máme hodně důvodů, ze kterých chceme zápas vyhrát,“ měl naprosto jasno trenér Guľa.

Ohodnoť článek

Foto Lukáš Kaboň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání, Baník Ostrava, Jindřich Staněk, FC Baník Ostrava, Adrián Guľa, trenér, premiéra, HC Vítkovice Ridera, Jan Laštůvka, FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S čistým kontem absolvoval premiéru v brance FC Viktoria Plzeň Jindřich Staněk  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.