Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Plzeň se loučila s Mariánem Čišovským, fanoušci dojemně hladili jeho fotografii

, aktualizováno 3. července 2020, 17:46

Překvapivě jen hrstka nejvěrnějších fanoušků FC Viktoria Plzeň se dnes odpoledne přišla na plzeňský ústřední hřbitov rozloučit s oblíbeným hráčem Mariánem Čišovským, který v neděli podlehl nevyléčitelné nemoci ALS. Fanoušků bylo na hřbitově asi kolem třiceti.

Do obřadní síně byl umožněn vstup jen pozvaným smutečním hostům, rodinným příslušníkům. Pro veřejnost vzniklo venku pietní místo s velikou fotografií Mariána Čišovského, pod kterou fanoušci se slzami v očích pokládali přinesené květiny. Mnozí z nich symbolicky hladili fotografii zesnulého fotbalisty.

V hloučcích potom fanoušci postávali před obřadní síní, kde mezitím probíhal pohřeb. Mnozí z nich původně očekávali, že se dostanou i na samotný obřad, což jim bohužel ochranka neumožnila. „Trošku nás to samozřejmě mrzí, že se nedostaneme dovnitř, ale jsou tady důležitější hosté, kteří se Marianem přišli rozloučit. Jsme rádi, že můžeme uctít jeho památku, alespoň tímto způsobem. Je to hrozné, že odešel takhle mladý,“ řekla jedna žena ze skupinky fanoušků středního věku.  

Mezi smutečnmi hosty byli vedle členů rodiny i příbuzných samozřejmě činovníci klubu, hráči FC Viktorie Plzeň, mnozí přišli s partenrkami. Dorazil i majitel HC Škoda Plzeň Martin Straka, bývalý trenér Západočechů Miroslav Koubek, někdejší spoluhráči Pavel Horváth, Martin Fillo a Václav Procházka. 

„Děkujeme všem, kteří se přišli rozloučit s naším Mariánem. Děkujeme za projevy soustrasti a květinové dary, kterými se snažili zmírnit náš žal,“ uvedla ve svém prohlášení vdova Martina Čišovská. Zároveň všem poděkovala za tichou vzpomínku na Mariána.

„Marián byl skvělý hráč. Ačkoliv hrál v obraně, hrál stopera, dával strašně moc gólů. Byl to ofenzivní hráč, hlavně to byl velký bojovník. Tak si ho budeme všichni pamatovat. Pro nás všechny je to obrovský vzor tím, že když se dozvěděl diagnózu, do posledního dne bojoval. To je to motto, které tady s námi zůstane a je to motto i pro všechny, kteří bojují s jakoukoliv nemocí," uvedl po skončení obřadu tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík. Zároveň nevyloučil, že klub ještě památku zesnulého hráče uctí nějakým speciálním způsobem.

Dvojnásobný vítěz české ligy a bývalý slovenský reprezentant Marián Čišovský zemřel v neděli ve věku 40 let. S Plzní se dvakrát představil v základní skupině Ligy mistrů, poslední soutěžní zápas odehrál v březnu 2014.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky FC Viktoria Plzeň, Marinán Čišovský, pohřeb, poslední rozloučení, fanoušci, Viktorka, Als, Marián Čišovský, Liga mistrů UEFA, HC Škoda Plzeň, Pavel Horváth, Martin Straka, Václav Procházka, Martin Fillo, Miroslav Koubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň se loučila s Mariánem Čišovským, fanoušci dojemně hladili jeho fotografii  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.