Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Perfektní hattrick Aleše Čermáka. Tohle už asi nezopakuji, říká

Hattrick a k tomu ještě k tomu perfektní. Tak se totiž říká tomu, když padne jeden gól levačkou, další pravačkou a třetí hlavičkou. I díky tomuto skvělému výkonu Aleše Čermáka se podařilo Viktorce zdolat Mladou Boleslav vysoko 7:1. Pro Čermáka je to už druhý hattrick v prvoligové kariéře. Tím prvním se v plzeňském dresu blýskl ještě v dubnu 2018 při vítězství 3:1 v Brně.

Pětadvacetiletý záložník pochybuje, že se mu ještě někdy povede v zápase vstřelit jeden gól pravou nohou, druhý levačkou a třetí hlavou. Tato kombinace branek je označována jako perfektní hattrick. ,,První gól ani nevím, jak to tam prošlo, to byla taková tečovaná šmudla. Pak mi to Kayi dobře připravil na levačku a šel jsem do toho v takovém poloskluzu, u toho třetího jsem dostal krásný centr od Bogyho a i když ani nedávám moc gólů hlavou, tak jsem ji jen nastavil a spadlo to tam,“ hodnotí Aleš Čermák.

Zároveň přiznal. že pro Viktorii bylo určitým varováním březnové čtvrtfinále poháru s Mladou Boleslaví, ve kterém domácí také vedli 4:0, potom ale ubrali, dostali v závěru dva góly a ještě si cestu za vítězstvím a postupem zkomplikovali. ,, „Říkali jsme si, že nechceme jako v poháru dostat dva góly a nechat soupeře snížit. Furt jsme chtěli šlapat a snažit se dát co nejvíce branek, nakonec jsme jich dali sedm, takže jsme spokojení,“ shrnuje Čermák.

Do 100. ligového utkání v lize nastoupil útočník Tomáš Chorý. „Jsem strašně rád, že jsem ho okořenil gólem a asistencí. Celý zápas jsme byli lepší, Mladou Boleslav jsme tlačili a nepustili k ničemu vážnému. Trenér po nás i chce, abychom za každého stavu stále tlačili na plyn a hráli na hranici svých možností. I u nás všech střídajících hráčů šlo vidět, že jsme nepolevili. Naopak jsme přidali a dali další góly,“ uzavírá hodnocení Tomáš Chorý.

Na zápase kvůli opatření proti koronaviru mohlo být jen 300 lidí včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích. Na rozdíl od některých jiných utkání se v Plzni do kvóty nevešli žádní fanoušci. Viktoria se pokusila oživit atmosféru tím, že do reproduktorů od začátku pustila chorály svých skalních fanoušků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Aleš Čermák, hattrick, liga, Boleslav, FK Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Chorý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Perfektní hattrick Aleše Čermáka. Tohle už asi nezopakuji, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.