Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Skvělý výkon! Ve šlágru kola zdolala FC Viktoria Plzeň pražskou Spartu 2:1

Cenné vítězství a tři body dnes vydřeli hráči FC Viktoria Plzeň, kteří na Letné porazili domácí Spartu 2:1. Po dvouměsíční pauze vynucené pandemií koronavirem naskočili viktoriáni do obnovené FORTUNA:LIGY ve skvělé formě. Za Plzeň skórovali Lukáš Kalvach a Jean-David Beauguel.

Hosté ze západu Čech vstoupili do zápasu velmi dobře a během první půle si vypracovali hned několik zajímavých šancí. Střelec Jean-David Beauguel se tentokrát místo před brankou objevil v roli asistenta, kdy poslal pěkný centr do pokutového území, ale sparťané na poslední chvíli odvrátili před Pavlem Buchou na rohový kop.

Ve 12. minutě přišla velká příležitost Plzně. Opět to byl JDB, který hezky uvolnil Jana Kovaříka, ten poslal skvělou prudkou přihrávku na malé vápno, ale Aleš Čermák přestřelil. Pětadvacetiletý záložník se zanedlouho objevil v dalších dvou zakončeních, bohužel ani ty však neskončily gólově. Nejprve po Limberského podobném přízemním centru vychytal jeho střelu zblízka Heča, poté se mu nepodařilo vměstnat svůj pokus mezi tři tyče po další asistenci Kovaříka.

Plzeň byla aktivnější a toho následně využil Lukáš Kalvach. Před ním ustupovali ve středu pole domácí obránci, Kalvach se tak dostal až na velké vápno a povedenou křížnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. V závěru poločasu nevyužili domácí dvě dobré hlavičky po centrech Bořka Dočkala, a tak šli červenomodří do kabin se zaslouženým vedením.

Hned zkraje druhé půle udeřila Plzeň. Kayambův nákop do pokutového území vrátil Jan Kovařík pod sebe, tam stál aktivní Jean-David Beauguel a bombou o břevno zvýšil plzeňské vedení na dva góly. Plzeň byla i nadále střelecky při chuti, což potvrdil v 57. minutě Joel Kayamba, jenž napálil břevno Hečovy svatyně. Na druhé straně měl dobrou příležitost Dávid Hancko, toho ale dobrým zákrokem zneškodnil Aleš Hruška.

Zbraně ovšem ani v závěru utkání nesložila Sparta, které se podařilo duel náležitě zdramatizovat. Vindheimův centr sklepl ve velkém vápně Libor Kozák a David Moberg Karlsson i s pomocí teče snížil. Poté už se stav až do konce zápasu nezměnil. Viktoriáni letenské porazili na jejich vlastní půdě 2:1.

Ohodnoť článek

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, viktoriáni, Adrian Guľa, liga, Sparta, AC Sparta Praha, Jean-David Beauguel, Lukáš Kalvach, 1. česká fotbalová liga, Letná, Jan Kovařík, Pavel Bucha, Česko, Aleš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý výkon! Ve šlágru kola zdolala FC Viktoria Plzeň pražskou Spartu 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.