Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Viktoriáni mají formu, vyhráli i třetí přípravný zápas před restartem FORTUNA:LIGY

I třetí přípravný zápas v řadě vyšel na jedničku hráčům FC Viktoria Plzeň. Ve středu zavítali do Českých Budějovic, kde si před ostrým restartem FORTUNA:LIGY posílili sebevědomí vysokou výhrou 4:1. A spokojený byl s výkonem svých svěřenců také trenér Adrian Guľa.

Hned tři góly přinesl první poločas, který se odehrál ve velmi slušném tempu. Domácí se dostali do vedení v 11. minutě, to když se nadvakrát prosadil Karol Mészáros. Plzeňané ale poté během tří minut skóre otočili. Nejprve centr Radima Řezníka uklidil hlavou do brány Jean-David Beauguel, vedení na stranu Viktorie následně převrátil Jan Kovařík.

Viktoriání pokračovali ve výborném výkonu také ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Brankou se blýskl střídající Jan Kopic, jenž napálil odražený míč z voleje přesně k tyči. Trenér Adrian Guľa v 65. minutě protočil hned několik hráčů, ale například Pavel Bucha ještě na hřišti zůstal. A to se ukázalo jako výborný tah, protože přidal čtvrtou plzeňskou branku.

Plzeňané si tak v posledním přípravném duelu před restartem ligy zastříleli, českobudějovické Dynamo porazili vysoko 4:1. „Byl to velmi slušný zápas z obou stran. V úvodu jsme inkasovali, proto byla důležitá reakce mužstva. Hru jsme zrychlili, zpřesnili a podařilo se nám otočit utkání nejen výsledkově, ale i herně,“ těšilo trenéra Adriana Guľu.

Už příští středu čeká na Plzeň ostře sledovaný souboj na Spartě. „Těším se moc, přeci jen přátelská a mistrovská utkání jsou něco jiného. Půjde o body do tabulky a myslím si, že to bude pěkný zápas,“ prorokuje střelec vítězné branky Jan Kovařík.

Ohodnoť článek

Foto Michal Bártík

Štítky 1. česká fotbalová liga, Adrián Guľa, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Jan Kovařík, FK Viktoria Žižkov, Karol Mészáros, Radim Řezník, Jean-David Beauguel, Jan Kopic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni mají formu, vyhráli i třetí přípravný zápas před restartem FORTUNA:LIGY  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.