Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně chtějí na jaře nahánět Spartu se Slavií a skončit minimálně třetí

Fotbalisté Plzně chtějí v jarní části sezony nahánět Spartu se Slavií, využít případných zaváhání rivalů, ale minimálně udržet třetí místo v tabulce. Další cíle Viktorie jsou vyhrát domácí pohár a vyřadit alespoň jednoho soupeře v play off Evropské konferenční ligy. Generální ředitel klubu Adolf Šádek o tom informoval na tiskové konferenci.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka v neúplné tabulce ztrácejí 15 bodů na vedoucí Spartu a deset na druhou Slavii, ale letenští obhájci titulu odehráli o zápas více. Plzeňští se ve čtvrtfinále MOL Cupu představí v Jablonci a v osmifinále Konferenční ligy se utkají s dosud neznámým protivníkem.

„Cíle jsou minimálně udržet třetí místo, budeme se snažit vyhrát MOL Cup a v Konferenční lize mít štěstí při losu a minimálně přes jednoho soupeře ještě projít dál, abychom posunuli hranici úspěšnosti Viktorie Plzeň v evropských pohárech," uvedl Adolf Šádek.

Pokud nám to situace dovolí, tak chceme Spartu se Slavií minimálně nahánět a jaro jim značně znepříjemnit. Když nám dají samozřejmě šanci. Teď to nemáme ve svých rukou, odstup je opravdu veliký a je třeba s respektem uznat, že hrály na podzim dobře. Třeba se karty otočí, tak dobře nevstoupí do jara a trošku nám dají čuchnout a my se o to budeme moci ještě nahoře s nimi poprat," doplnil šéf Viktorie.

Jan Říčka hledal fotbalové posily pro hvězdný Manchester City, teď pomůže Viktorii Plzeň

Říčka sice neobouvá kopačky, ale fotbalu rozumí jako nikdo jiný. Rodák ze Sušice posledních 11 let pracoval jako skaut pro úspěšný Manchester City, pro který vyhledával nové sportovní hvězdy. V životopisu má i další úspěšné kluby jako je německý...

 

Viktorii v zimě posílili středopolaři Lukáš Červ s Matějem Valentou jako část kompenzace za přestup brankáře Jindřicha Staňka do Slavie, další záložník Francouz Cheick Souaré přišel z druholigového Vyškova na půlroční hostování s opcí. Západočeši si z hostování z Bohemians 1905 stáhli brankáře Martina Jedličku. Záložník Adam Vlkanova bude do konce sezony hostovat v Ruchu Chorzów. Další středopolař Pavel Bucha zamíří do Cincinnati v zámořské MLS. Oproti podzimu ve Viktorii po vypršení smlouvy skončil obránce Luděk Pernica.

„Konkurence na každém postu se zvýšila a za to jsme rádi. Doufám, že kluci vydrží zdraví a do jarní části sezony vstoupíme v plné síle. Se stavem kádru jsme momentálně spokojeni," řekl sportovní ředitel Daniel Kolář.

Plzeňští v zimní přípravě neprohráli, z šesti zápasů nedokázali porazit pouze dánský Aarhus (1:1) v generálce na soustředění ve Španělsku. Jarní část ligového ročníku odstartují v sobotu doma s Mladou Boleslaví. „Výstup ze zápasů je veskrze pozitivní. Marodka (téměř) není. I herní projev, hlavně u zápasů ve Španělsku, vzbuzuje naděje," uvedl kouč Koubek.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, Adolf Šádek, Miroslav Koubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně chtějí na jaře nahánět Spartu se Slavií a skončit minimálně třetí  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.