Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jan Říčka hledal fotbalové posily pro hvězdný Manchester City, teď pomůže Viktorii Plzeň

Říčka sice neobouvá kopačky, ale fotbalu rozumí jako nikdo jiný. Rodák ze Sušice posledních 11 let pracoval jako skaut pro úspěšný Manchester City, pro který vyhledával nové sportovní hvězdy. V životopisu má i další úspěšné kluby jako je německý Hamburk nebo anglická Chelsea. Nyní tam bude moci připsat i Viktorii Plzeň.

„Jan Říčka patří mezi absolutní špičku ve svém oboru. Jeho zkušenosti, kontakty a obrovský přehled jsou něčím, co náš klub může opět posunout a perfektně to zapadá do naší dlouhodobé koncepce,“ pochvaluje si generální ředitel a předseda představenstva Adolf Šádek.

Do Manchesteru City, jednoho z nejúspěšnějších týmů planety, doporučil Říčka například Erlinga Hallanda či Kevina De Bruyna. „Byli jsme v kontaktu již během jeho působení v Manchesteru a měli o jeho služby dlouhodobý zájem. Nyní se vše podařilo dotáhnout a já se moc těším na spolupráci,“ dodal Šádek.

Šedesátiletý Jan Říčka pochází ze Sušice a před lety v Plzni vystudoval Pedagogickou fakultu. Od nové sezony se do Plzně opět vrací, bude působit v pozici hlavního skauta Viktorie. „Po delší době v Anglii je to pro mě změna, ale na mé práci se nic nemění – budu dělat maximum, abychom byli úspěšní,“ zdůraznil Jan Říčka. Viktorii posledních několik let pozorně sledoval.

„To, co klub za posledních dvanáct třináct let dokázal, je až neskutečné. Šest titulů, čtyřikrát Liga mistrů, to je opravdu až pohádkový příběh. Vedle sportovních úspěchů se skvělým způsobem proměnila i infrastruktura Viktorky, komfortní stadion, tréninkové zázemí v Luční ulici a pro žáky na Skvrňanech, nedávno otevřená budova tréninkového centra mládeže v sousedství stadionu. Nyní máme další plány a čeká nás spousta práce a výzev, na které se těším,“ dodal Říčka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, nová posila, Jan Říčka, skaut, hledání talentů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Říčka hledal fotbalové posily pro hvězdný Manchester City, teď pomůže Viktorii Plzeň  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.