Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Plzně porazili Dinamo i doma a zajistili si postup ze skupiny Evropské konferenční ligy

Plzeňští fotbalisté ve čtvrtém utkání Evropské konferenční ligy doma porazili Dinamo Záhřeb 1:0, ve skupině C i počtvrté zvítězili a dvě kola před koncem si zajistili postup z prvního místa do jarního osmifinále. Zápas v Doosan Areně před 11 084 diváky rozhodl ve 35. minutě Tomáš Chorý z pokutového kopu. Plzeňský útočník proměnil penaltu i před dvěma týdny při výhře 1:0 v Záhřebu

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se v předposledním duelu "céčka" představí za tři týdny na hřišti Ballkani. Kosovský tým má na kontě čtyři body stejně jako Astana, jejichž dnešní souboj v Kazachstánu skončil 0:0. Dinamo je poslední v tabulce se třemi body. Domácí nastoupili ve stejné sestavě jako při nedělní ligové výhře 2:1 na Slavii. Pouze na lavičce začal stoper a kapitán Hejda. První možnost si v šesté minutě vypracovalo Dinamo. Ristovského střelu zpoza šestnáctky vyrazil brankář Staněk, který po zranění hlavy opět nastoupil v ochranné helmě.

Hostujícímu gólmanovi Zagoracovi ve 25. minutě po vzdušném souboji s Chorým vypadl míč a plzeňský útočník ho dorazil do prázdné branky, ale rozhodčí gól neuznal kvůli útočnému faulu. Západočeši pokračovali v tlaku. Po rohu Mišič zahrál v šestnáctce rukou a pokutový kop ve 35. minutě s přehledem proměnil Chorý, který tak dodatečně oslavil premiérovou nominaci do reprezentačního A-týmu.

Domácí poté mohli přidat pojistku, ale Kalvachovu střelu vyrazil Zagorac a poté neuspěli ani dorážející Dweh s Caduem. Těsně před pauzou ve stoprocentní šanci selhal Chorý, když sám před Zagoracem špatně zpracoval míč a trefil pouze gólmana.

Úřadující chorvatští mistři krátce po změně stran mohli vyrovnat, ale Špikič těsně minul. Dinamo poté bylo mnohem aktivnější než v první půli. Staněk neudržel míč po Mišičově ráně a sudí Sidiropulos po následném kontaktu domácího brankáře s Baturonou nařídil pro hosty pokutový kop. Ten však v 70. minutě po zásahu videorozhodčího (VAR) a kontrole na monitoru zase odvolal.

V dramatickém závěru Viktorii opět pomohl VAR, který při Kulenovičově vyrovnávací brance odhalil těsný ofsajd. Plzeňští tak v letošní Konferenční lize včetně předkol udrželi neporazitelnost a vyhráli devátý z deseti zápasů. Dinamo v Česku v evropských pohárech potřetí za sebou prohrálo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, Dinamo Záhřeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně porazili Dinamo i doma a zajistili si postup ze skupiny Evropské konferenční ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.