Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Obávaní chorvatští fanoušci mají po vražedné bitce zákaz vstupu i na stadion FC Viktoria Plzeň. Sektor hostů zaplní děti

Bez obávaných a nechvalně proslulých fanoušků chorvatského týmu GNK Dinamo Záhřeb a za mimořádných bezpečnostních opatření se odehraje dnešní fotbalové utkání Konferenční ligy na stadionu FC Viktoria Plzeň. Fanoušci hostů mají vstup na stadion zakázaný na základě disciplinárního trestu po krvavém incidentu, při kterém byl v létě ubodán fanoušek řeckého klubu. Sektor hostů zaplní děti z fotbalových klubů z celého Plzeňské kraje.

Pro chorvatské fanoušky Dinama Záhřeb, známé pod názvem Bad Blue Boys, platí i nadále celosezónní zákaz vstupu na venkovní utkání kvůli krvavému incidentu z letošního srpna. Ten se stal v řeckých Aténách před zápasem předkola Ligy mistrů. Při rvačce chorvatských fanoušků s jejich protějšky z AEK Atény zahynul jeden řecký fanoušek. Devětadvacetiletý muž byl při bitce ubodán. Policie uvedla, že se poblíž arény shromáždilo zhruba 100 až 120 fanoušků chorvatského týmu, které už očekávali Řekové. Konflikt vypukl zhruba hodinu po skončení tréninku Dinama a poté, co hostující mužstvo opustilo stadion. Fanoušci z obou táborů na sebe házeli světlice, výbušniny a kameny.

Nelze ale vyloučit, že do Plzně i přes zákaz vstupu na stadion někteří chorvatští fanoušci přeci jen dorazí. Policie bude ve střehu. Vstup na stadion bude umožněn pouze občanům ČR a občanům, kteří doloží trvalý pobyt na území ČR. Přímo u vstupu se bude provádět kontrola vstupenek i totožnosti, každý dospělý fanoušek bude muset předložit doklad totožnosti prokazující místo trvalého pobytu. Může to být občanský průkaz, řidičský průkaz, cestovní pas nebo doklad potvrzující trvalý pobyt na našem území. U dětí do 15 let v doprovodu dospělé osoby postačí jeden doklad právě u doprovodu.

„Vpuštěni na stadion nebudou rovněž fanoušci s dresy, šálami a jinými fanouškovskými insigniemi GNK Dinamo Záhřeb, bez ohledu na platnost vstupenky a bez nároku na vrácení vstupného.,“ informuje na svém webu plzeňský klub.

„Jde o nezbytné opatření, ke kterému jsme již v minulosti několikrát přistoupili. Cílem je, abychom zamezili vstupu na stadion fanouškům Dinama a zajistili tak maximální bezpečnost všech návštěvníků utkání. Věříme, že vše proběhne naprosto bezproblémově a fanoušci si užijí skvělý fotbalový večer,“ říká mluvčí FC Viktoria Plzeň Václav Hanzlík. „Zároveň bychom rádi požádali a vyzvali naše fanoušky, aby na stadion dorazili s dostatečným předstihem a zamezili jsme tak tvorbě front při vstupní proceduře,“ dodává mluvčí.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, Konferenční liga, utkání se Záhřebem, chorvatští fanoušci, zákaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obávaní chorvatští fanoušci mají po vražedné bitce zákaz vstupu i na stadion FC Viktoria Plzeň. Sektor hostů zaplní děti  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.