Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Útočník Chorý nechce fotbalisty Gziry podcenit, očekává souboje s brazilskými "chasníky"

Ačkoliv jsou fotbalisté Plzně v úvodním domácím utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Gziře velkým favoritem, podle útočníka Tomáše Chorého bude důležité soupeře nepodcenit. I proto, že v obraně maltského týmu hrají urostlí a tvrdí "chasníci" z Brazílie. Osmadvacetiletý hráč na tiskové konferenci také řekl, že pro Viktorii je jasným cílem postup.

Plzeňští se v předchozí fázi kvalifikace nečekaně trápili s jiným outsiderem Dritou. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka po domácí remíze 0:0 vydřeli v Kosovu postupové vítězství 2:1 díky proměněné penaltě v závěru nastaveného času. „Tyhle zápasy nelze podceňovat. Sice to nejsou tak známí soupeři, ale pořád mají kvalitu, jsou tam šikovní hráči. Bude to zase o nás, jak k tomu přistoupíme a zachováme se v daných situacích. Věřím, že jsme se z předchozích zápasů ponaučili a jsme připravení podat výkon, aby se všechno podařilo," řekl Tomáš Chorý na tiskové konferenci. 

„S kosovským mužstvem jsme z hlediska herního výkonu v žádném případě nepropadli, mačkali jsme je. Ale je to o efektivitě. Bude to podobný obraz - hra do zahuštěného bloku, dobývání deseti hráčů na půli soupeře pod balonem. Připravujeme se na to. Měli jsme i určité tréninkové modely. Věřím, že jsme schopni to zvládnout. Takže herní výkon jako s Dritou, ale efektivita," myslí si nejstarší trenér české ligy jednasedmdesátiletý Miroslav Koubek, který se před sezonou po osmi letech vrátil na plzeňskou lavičku.

Fotbalisté Plzně se v případném play off EKL utkají s Kostanajem, či Derry City

Pokud fotbalisté Plzně ve 3. předkole Evropské konferenční ligy vyřadí maltskou Gziru, utkají se v závěrečném play off o účast ve skupině s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City. Pražská Slavia v případě...

 

„Recept na úspěch? Budou to centry z hloubky pole, průnikové přihrávky. Budeme chtít otáčet hru a dostávat se co nejrychleji do jejich vápna, abychom jim zatopili. Samozřejmě bude důležité, aby se hra co nejméně kouskovala, abychom je zavařili a dali co nejrychleji gól. Čím dřív ho dáme, tím líp pro nás," doplnil Chorý.

Chorý ale neví, zda Gzira vzhledem k mnoha Jihoameričanům v kádru může Plzni vyhovovat více než kosovská Drita. „Jsou tam urostlí hráči, mají vzadu sice brazilské stopery, ale už jsme dostali informace od trenérů, že jsou to takoví chasníci, kteří do toho umí jít. Ve středu pole mají také šikovné hráče, co umí s balonem. Musíme do toho jít na sto procent. Když budeme táhnout za jeden provaz, tak to dopadne. Naším jasným cílem je postup," prohlásil Chorý.

Plzeň se musí obejít bez několika hráčů

Proti Gziře  budou chybět dlouhodobí rekonvalescenti obránci Milan Havel, Luděk Pernica a Filip Čihák, nenastoupí ani zranění univerzál Jan Sýkora a útočník Matěj Vydra. Záložník Pavel Bucha, který nedohrál zápas s Baníkem, by se mohl stihnout uzdravit. „Má naražené koleno, nepotvrdilo se poškození vazů. Ještě to odeznívá, ale jsme optimisté," řekl kouč.

Čtvrteční sestavu už v hlavě má. Naznačil, že v ní zřejmě nebude tolik mladíků jako proti Ostravě. „Já ani mí kolegové nezohledňujeme věk, ale aktuální potřebu. Kádr je dobrý do šířky. Vybereme hráče, o kterých myslíme, že tam v danou chvíli patří. Rozhoduje výkon, ne věk. Určitě to není tak, že by teď hráli jenom mladí. Nesmysl. Věříme, že to úspěšně namícháme," dodal Koubek, jehož svěřenci se v případě postupu utkají v závěrečném play off o skupinu s lepším z dvojice Tobol Kostanaj - Derry

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, FC Griza, Tomáš Chorý, Miroslav Koubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Útočník Chorý nechce fotbalisty Gziry podcenit, očekává souboje s brazilskými "chasníky"  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.