Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně se v případném play off EKL utkají s Kostanajem, či Derry City

Pokud fotbalisté Plzně ve 3. předkole Evropské konferenční ligy vyřadí maltskou Gziru, utkají se v závěrečném play off o účast ve skupině s vítězem souboje mezi kazachstánským Tobolem Kostanaj a severoirským Derry City. Pražská Slavia v případě vypadnutí ve 3. předkole Evropské ligy s ukrajinským Dniprem narazí v závěrečné fázi kvalifikace Konferenční ligy na Poznaň, nebo Trnavu.

O možných soupeřích rozhodl dnešní los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu. První utkání se odehrají 24. srpna, odvety o týden později. Plzeň i Slavia by dvojzápasy začaly na hřištích soupeřů.

Viktoria dostala pravděpodobně nejschůdnější možné protivníky. Los ještě mohl Západočechům přisoudit lepšího z dua Besiktas Istanbul - Něftči Baku nebo vítěze soubojů Dila Gori - APOEL Nikósie a Tórshavn - Rijeka.

Svěřenci trenéra Miroslava Koubka nejprve musejí zvládnout 3. předkolo proti Gziře, které odstartují ve čtvrtek na svém stadionu. Plzeňští v předchozí fázi kvalifikace vyřadili kosovskou Dritu po domácí remíze 0:0 a vítězství 2:1 v Prištině. Viktoria nyní potřebuje na cestě do skupiny přejít přes dva soupeře. Jakékoli zaváhání by znamenalo, že si na podzim v hlavní fázi pohárů nezahraje.

Západočeši se vloni jako úřadující šampioni nečekaně probojovali z 2. předkola až do skupiny Ligy mistrů, kde v konkurenci gigantů Bayernu Mnichov, Interu Milán a FC Barcelona prohráli všech šest duelů.

Favoritem dvojzápasu Tobol Kostanaj - Derry City je podle sázkových kanceláří kazachstánský celek, jenž ve 2. předkole nečekaně vyřadil Basilej a předtím Honku Espoo. Derry City, které jako jediný severoirský zástupce hraje irskou nejvyšší soutěž, v kvalifikaci postoupilo přes HB Tórshavn a KuPS Kuopio.

Ani jeden z potenciálních plzeňských soupeřů se dosud v nejvýznamnějších soutěžích UEFA s českými týmy nepotkal. Tobol ale v roce 2007 vyřadil Liberec v již neexistujícím letním Poháru Intertoto. Po domácí remíze 1:1 tehdy v odvetě 2. kola zvítězil na hřišti Slovanu 2:0.

Za mužstvo z Kostanaje v minulosti hráli čeští fotbalisté Štěpán Kučera, Jiří Jeslínek, Ondřej Kušnír, Egon Vůch nebo Lukáš Droppa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga, los, play off

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně se v případném play off EKL utkají s Kostanajem, či Derry City  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.