Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Plzně se vrací jako nový trenér Miroslav Koubek. Viktoriány už v minulosti dovedl k mistrovskému titulu

Na lavičku FC Viktoria Plzeň se po osmi letech vrací Miroslav Koubek, který se oficiálně stává novým trenérem viktoriánů. Podepsal kontrakt na jeden rok. Informuje o tom v tiskové zprávě mluvčí klubu Václav Hanzlík.

V minulosti už působil Miroslav Koubek na trenérské lavičce v Plzni dvakrát. Během svého posledního angažmá získal s viktoriány mistrovský titul a dokázal vyhrát i prestižní Superpohár. „Že bude novým trenérem FC Viktoria Plzeň Miroslav Koubek jsme se rozhodli na základě jeho nesporných odborných kvalit, zkušeností i stylu, jakým se týmy pod jeho vedením prezentují,“ potvrzuje informaci také generální ředitel klubu Adolf Šádek. Nový trenér převezme viktoriánský tým 19. června, kdy oficiálně startuje letní příprava. „Již nyní však společně intenzivně pracujeme na složení kádru pro novou sezonu,“ dodává Adolf Šádek.

„Nabídky z Viktorie si nesmírně vážím. Jde o jakési ocenění mé práce a jsem rád, že jsme se domluvili. Do práce mám obrovskou chuť a je před námi velká výzva. Slavili jsme společně velký úspěch v podobě mistrovského titulu. Jsou to vzpomínky, na které nejde zapomenout, a tento moment mám dokonce zvěčněný v podobě tetování, což všichni dobře vědí,“ říká Miroslav Koubek.

„Je před námi hodně práce a je zapotřebí začít ihned naplno pracovat. Budeme chtít být maximálně připraveni na start nové sezony, ve které nás čekají jak ligové zápasy, tak i boj v evropských předkolech. Nyní se však zaměříme především na kvalitní přípravné období,“ popisuje nový trenér viktoriánů nejbližší plány. „Těším se na spolupráci s nimi. Cítím z nich rovněž velkou energii do práce. Zároveň se těším i na viktoriánské fanoušky, na které mám jen ty nejlepší vzpomínky. Našim cílem je vytvořit fanouškům Viktorky co nejvíce důvodů k radosti,“ uzavírá Miroslav Koubek.

Plzeňský velkoklub bude mít vedle nového trenéra i nový realizační tým. Asistentem trenéra se stane Jan Trousil, bývalý vynikající ligový fotbalista, který vedl coby hlavní kouč druholigový Vyškov. Dalšími členy budou Marek Bakoš, Zdeněk Bečka, Matúš Kozáčik (trenér brankářů) a Martin Kastner (kondiční trenér).

Miroslav Koubek (71) je někdejším ligovým gólmanem. Coby trenér působil ve Viktorii Plzeň poprvé v letech 2000 – 2022. Na lavičku do Štruncových sadů se následně vrátil, aby zde slavil mistrovský titul v sezoně 2014/2015, následoval zisk Superpoháru. Poté vedl například pražskou Slavii, Baník Ostrava či v posledních letech fotbalisty z Hradce Králové, s nimž předváděl vynikající výkony. Nyní se opět vrací do plzeňské Viktorie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, nový trenér, Miroslav Koubek, viktoriáni mají nového trenéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Plzně se vrací jako nový trenér Miroslav Koubek. Viktoriány už v minulosti dovedl k mistrovskému titulu  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.