Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalisté Slavie porazili na domácím hřišti Plzeň 2:1. Západočeši nevyhráli v nejvyšší soutěži popáté za sebou

Fotbalisté pražské Slavie ve třetím kole nadstavbové skupiny o titul porazili na svém hřišti Plzeň 2:1 a udrželi se v boji o ligový primát. "Sešívaní" ztrácejí dvě kola před koncem sezony stále pět bodů na vedoucí Spartu, která si dnes doma poradila s Bohemians 1905 2:1. O titulu se může rozhodnout v úterý, pokud Sparta uhraje alespoň bod na Slovácku nebo když Slavia zaváhá v Olomouci.

Slavia doma v nejvyšší soutěži neprohrála s Viktorií 13. duel po sobě a navázala na březnový triumf 2:1. Západočeši nevyhráli v nejvyšší soutěži popáté za sebou. Obhájci titulu už mají jisté konečné třetí místo.

Duel Slavie s Plzní rozhodl v Edenu dvěma góly v páté a 69. minutě útočník Václav Jurečka. Na druhé straně se prosadil pouze v 56. minutě Nigerijec Rafiu Durosinmi. Pražané potvrdili pozici nejlepšího týmu v domácím prostředí, když zvítězili v 16. ze 17 utkání v ligovém ročníku.

Domácí kouč Trpišovský se na rozdíl od prohraného derby na Letné v minulém kole (2:3) vrátil k rozestavení se dvěma stopery. Na hrotu se tak našlo místo pouze pro Jurečku, nejlepší střelec týmu Van Buren začal na lavičce. V plzeňské bráně překvapivě nastoupil ke třetímu ligovému startu v sezoně Tvrdoň, který nahradil v posledních zápasech nejistého Staňka. Slovenský gólman chytal naposledy 8. října v duelu s Mladou Boleslaví.

Slavia začala náporem a brzy se ujala vedení. Schranz našel před bránou Jurečku, který zblízka usměrnil míč pod břevno. Osmadvacetiletý útočník navázal na poslední domácí zápas proti Bohemians, v němž během výhry 6:0 nasázel čtyři branky.

Plzni chyběl kvůli karetnímu trestu Chorý a i vinou absence nejlepšího střelce se jen ztěžka dostávala do tempa. Další komplikace přišla pro Západočechy ve 14. minutě, kdy Matěj Jurásek ostře došlápl Tvrdoňovi na pravou ruku a nováček v plzeňské sestavě musel vystřídat, v bráně ho nahradil Staněk. Po půlhodině navíc s krvavým zraněním na hlavě odstoupil ze hry i kapitán Viktorie Hejda.

Jedinou plzeňskou gólovou příležitost v úvodním dějství měl v 23. minutě Květ, jenž po Durosinmiho přihrávce ve vyložené šanci netrefil čistě míč ani bránu. V závěru prvního poločasu se Staněk blýskl pohotovým zákrokem nohou při Schranzově nájezdu z levé strany. V 56. minutě si Durosinmi po Kopicově elegantní patičce odstrčil Oscara a sám před Kolářem nezaváhal. Dvacetiletý Nigerijec dal čtvrtý ligový gól, všechny nastřílel v posledních pěti zápasech.

Slavia po inkasované brance ještě zvýšila tempo. V 65. minutě vybídl Lingr ke skórování na zadní tyči Jurečku, který nejprve trochu laxním zakončením trefil místo poloprázdné brány Staňka a plzeňský gólman následně fantasticky zlikvidoval i dorážku domácího útočníka. Staněk lapil i Douděrův technický pokus.

Tlak nejlepší ofenzivy soutěže vyústil v rozhodující gól v 69. minutě. Jurečka si ukázal Oscarovi, kam chce poslat míč, zaběhl si pro něj za obranu a nekompromisní křižnou ránou o tyč tentokrát nedal Staňkovi šanci. Reprezentační útočník zaznamenal 14. gól v ligovém ročníku a dorovnal bilanci Van Burena. Lepší jsou pouze brněnský Řezníček (19 gólů) a jablonecký Chramosta (15).

Závěr střetnutí nabídl více než 15 tisícům diváků oboustranně otevřený fotbal, další branka už ale nepadla. A to ani po Vydrově vyložené šanci v posledních vteřinách, kterou na poslední chvíli zablokoval před brankovou čárou Ousou. Plzeň tak venku pošesté za sebou nezvítězila, během této šňůry získala jediný bod.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, nadstavba, Slavia, Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie porazili na domácím hřišti Plzeň 2:1. Západočeši nevyhráli v nejvyšší soutěži popáté za sebou  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.