Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Michal Bílek skončí na postu trenéra FC Viktoria Plzeň. Viktoriány povede ve všech zbývajících zápasech sezony

Na lavičce FC Viktoria Plzeň skončí na konci aktuální sezony trenér Michal Bílek ,kterému vyprší stávající kontrakt. Klub nebude uplatňovat opci na prodloužení smlouvy. Prostřednictvím tiskové zprávy o tom informoval mluvčí klubu Václav Hanzlík. Skutečností se tak stává to, o čem se v kuloárech mluvilo už delší dobu.

Do Plzně přišel trenér Michal Bílek před dvěma lety, kdy převzal tým, kterému se předtím nedařilo. Dokázal jej v sezoně 2020/2021 dotáhnout na příčky zaručující účast v předkolech Evropské konferenční ligy. V nadcházejícím ročníku se viktoriánům pod jeho vedením podařil husarský kousek. FC Viktoria Plzeň získala mistrovský titul a postoupila ze 2. předkola až do skupinové fáze Ligy mistrů, kde tým narazil na evropské giganty Bayern Mnichov, FC Barcelona a Inter Milán. Proti nim bohužel neměla Plzeň šanci.

„V první řadě bych chtěl Michalu Bílkovi poděkovat. Přišel k nám ve chvíli, kdy se nám nedařilo a byli jsme ve velkých problémech. Dokázal celý tým zmobilizovat, zachránit sezonu a v té nadcházející nás dovedl jak k senzačnímu mistrovskému titulu, tak i účasti v prestižní Lize mistrů,“ uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek. „Prožili jsme s Michalem neuvěřitelně silný příběh, který se nesmazatelně zapsal do klubové kroniky a on na tom měl obrovskou zásluhu. Nyní jsme se však rozhodli, že se naše cesty rozdělí a nebudeme uplatňovat opci. Na základě tohoto rozhodnutí se po sezoně bude řešit i budoucnost ostatních členů realizačního týmu,“ dodal Adolf Šádek.

Ve všech zbývajících utkáních nadstavbové části FORTUNA:LIGY stále ještě povede Viktorii trenér Michal Bílek. „Náš cíl je jasný, chceme sezonu dohrát co nejlépe, tedy posbírat co nejvíce bodů, zajistit si definitivně třetí příčku zaručující účast v evropských pohárech a důstojně se rozloučit jak s celým fotbalovým ročníkem, tak i s trenérem Michalem Bílkem,“ dodal Adolf Šádek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Victoria Plzeň/Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, mistrovský titul, trenér Michal Bílek, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Bílek skončí na postu trenéra FC Viktoria Plzeň. Viktoriány povede ve všech zbývajících zápasech sezony  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.