Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město a první obvod poskytne fotbalistům čtyři miliony na obnovu hřiště rozrytého od divočáků

V nepříjemné situaci se ocitl fotbalový oddíl kopané TJ Košutka, který během chvíle přišel o své hřiště. Na trávníku se totiž vyřádili divočáci a sportovci museli hledat nové útočiště, jelikož na obnovu areálu neměli peníze. Nyní ale svitla naděje. Plzeňští radní totiž schválili třímilionovou dotaci a další milion korun nyní přidal první městský obvod. Právě tato částka půjde na vybudování nového oplocení, aby se zvířata už nedostala na hrací plochu.

Zástupci fotbalového klubu už na podzim vyčíslili škodu po řádění prasat na 5,5 milionu korun. „Klub bohužel nedisponuje volnými finančními prostředky, a tak jsme se rozhodli jej takto podpořit. Není od věci, že fotbalový oddíl Plzeň Košutka je největším oddílem Tělovýchovné jednoty Plzeň Košutka, která je zároveň největším sportovním sdružením v našem obvodu a jedním z největších sportovišť ve městě,“ uvedla prvního obvodu Ivana Bubeníčková (ANO).

Právě tento jeden milion korun by měl jít na vybudování oplocení, což byla také podmínka udělení třímilionové dotace od magistrátu.

„TJ Košutka se kvůli řádění divočáků dostala do nouzové situace. Před útokem divokých prasat na hřišti denně trénovaly stovky dětí. Nedopustíme, aby talentovaná mládež neměla kde sportovat. Věřím, že košutecké fotbalové hřiště zase začne díky finanční pomoci co nejdříve sloužit fotbalistům,“ uvedl radní Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek (PRO Plzeň). Doplnil taktéž, že klub má příslib dotace i z Plzeňského kraje.

Fotbalový oddíl kopané TJ Košutka Plzeň vznikl v roce 1921 jako SK Lochotín. Za jeho založením stála parta sportovních nadšenců, kteří ovšem neměli finanční zázemí ani vybavení. Nejdříve se hrálo podél aleje Kilometrovka, na zápasy si fotbalisté hřiště půjčovali, a to až do roku 1930, kdy si pronajali louku a mohli se pyšnit vlastním hřištěm. Scházeli se zde všichni, kteří měli ke sportu blízko, ať už to byli amatéři nebo později i profesionálové Viktorie Plzeň. V současnosti má členská fotbalová základna stovky členů.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 1, Tomáš Morávek

Štítky TJ Košutka Plzeň, divoká prasata, divočáci ve městě, dotace, podpora sportu, Tomáš Morávek, Ivana Bubeníčková, MO Plzeň 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Čtyři miliony by bylo vhodnější použít na vystřílení těch divočáků. Námitka, že na ně střílet nelze, padá, vezmeme-li v úvahu, že například policie občas střílí na prchající zločince nebo šílené řidiče i mimo území loveckých revírů. Když se chce, tak to jde! Divočáci ničí majetek a ohrožují lidi. Jsou tedy stejným nebezpečím jako ti zločinci.

Úterý, 2. května 2023, 08:41Odpovědět

Město a první obvod poskytne fotbalistům čtyři miliony na obnovu hřiště rozrytého od divočáků  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.