Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nedáváme absolutní tutovky a prakticky ze všeho gól dostaneme, hodnotí viktoriáni poslední zápasy

Viktoriáni nezvládli v nedělním zápase bodovat na půdě Baníku a ze třetí pozice tabulky ztrácí na vedoucí Spartu už osm bodů. Podle trenéra Michala Bílka je příčina nezdaru hlavně ve špatné koncentraci, kdy jeho svěřenci nedokázali proměnit vyložené šance. Podobně mluví i kapitán Západočechů Lukáš Hejda.

Viktoriáni měli včera v Ostravě mnoho příležitostí zaskórovat, ale využili jen jednu, kdežto domácí Baník dvě. „Do situací jsme se dostávali, měli jsme i vyložené šance. Nebylo to jen o jednom hráči, ale víc z nich je neproměnilo. Musíme se na koncovku lépe koncentrovat, protože výkon byl dobrý a měli jsme vyhrát. V celé jarní části musíme být lepší a přesnější v šancích, které si vytváříme. I včera nás jejich neproměňování stál výsledek,“ hodnotí poslední zápas trenér Michal Bílek.

Fotbalisté Plzně prohráli v Ostravě 1:2 a na vedoucí Spartu ztrácejí osm bodů

Fotbalisté Plzně prohráli v 27. kole první ligy v Ostravě 1:2 a nevyhráli pátý z posledních šesti zápasů. Úřadující mistr ztrácí z třetí pozice osm bodů na vedoucí Spartu a šest bodů na Slavii.

„V posledních zápasech prakticky ze všeho dostaneme gól, my trefujeme tyčky a nejsme schopni to dotlačit do brány. Nevím, jestli je to o smůle, ale nedáváme absolutní gólovky, a to se opakuje. Na podzim nám to tam padalo, i minulou sezonu jsme byli schopni dát z minima maximum, ale teď se ta karta otočila proti nám. Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, ale soupeř dá ze dvou šancí dva góly a my to potom naháníme v křeči,“ postěžoval si kapitán týmu Lukáš Hejda.

Podobně mluvil i jeho spoluhráč Adam Vlkanova. „My nedáváme tutovky a dostáváme góly ze všeho, tam bych viděl hlavní příčinu ztrát. Poslední dobou máme problém proměňovat šance. Situací máme dost, ale góly nedáváme. Dnes to bylo to samé. To je náš hlavní problém,“ uznal univerzální záložník Viktorie.

Západočechy mrzí prohra o to víc, když v sobotu ztratili body oba její konkurenti v boji o nejvyšší příčky kvůli remíze ve vzájemném zápase. „Vnímali jsme, že jsme to mohli trošku zdramatizovat. Nevzdáváme se, ale je třeba koukat se už i za sebe,“ přiznal Hejda. „Teď se musíme zvednout hlavně my sami. Škoda, že to dneska nevyšlo,“ uzavřel trenér Bílek.

Ohodnoť článek

Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, fortuna liga, Baník Ostrava, ohlasy, Michal Bílek, Lukáš Hejda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedáváme absolutní tutovky a prakticky ze všeho gól dostaneme, hodnotí viktoriáni poslední zápasy  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.