Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oberte Inter o body, žadoní stovky fanoušků Barcelony na sociálních sítích Viktorie Plzeň

Vskutku nevšední situace nastala na sociálních sítích Viktorie Plzeň. Pod příspěvky mají nyní stovky komentářů. Bez překladače či znalosti španělštiny si je ovšem jen tak nepřečtete. Jejich autory jsou fanoušci Barcelony, která potřebuje, aby Inter Milán ztratil body a sama si tak udržela naději na postup do osmifinále Ligy mistrů. Západočeši na stadion San Siro nastoupí dnes ve 18:45.

Sociální sítě západočeského klubu jsou poměrně živé. V posledních hodinách to na nich ale opravdu vře. Jednotlivé příspěvky doprovází záplava komentářů psaných španělsky, anglicky a někdy i lámanou češtinou. Všechny ovšem spojuje jedno – fandíme Plzni! Barcelona se totiž sama ocitla v ošemetné situaci a její další osud je v rukou Plzeňanů. Pokud porazí Inter Milán, má španělský klub ještě naději na postup do osmifinále.

„Všichni jsme s vámi a fandíme vám! Prosím, porazte Inter,“ píše jeden ze španělských fanoušků. „Když vyhrajete, koupím si váš dres!“ slibuje další. „Dnes vás bude podporovat více než 100 milionů fanoušků, běžte a nandejte jim to,“ povzbuzuje jeden ze stovek dalších Španělů. Pod jednotlivými příspěvky plzeňského celku se objevují i vtipné fotomontáže.

Trenér Bílek: Nemáme co ztratit

Plzeňané se v Lize mistrů ocitli v extrémně těžké skupině a zatím se jim nepodařilo získat ani bod. Do dnešního utkání se proto chtějí vrhnout mnohem odvážněji. „Máme sebevědomý a silný tým. Věděli jsme v každém utkání, proti jakým soupeřům nastupujeme a bohužel vždy byli nad naše síly. Víme, že i dnes to bude nesmírně těžké, ale my nemáme co ztratit, zatímco domácí hrají o postup. Pokud do toho dobře vstoupíme, tak věřím, že jsme schopni odehrát kvalitní utkání,“ myslí si kouč Michal Bílek.

„Chceme být hlavně ze začátku utkání odvážnější a vstřelit nějakou branku. Ještě nás čekají dva zápasy v Lize mistrů, ve kterých se budeme chtít porvat o co nejlepší výsledky,“ říká rozhodně stoper Luděk Pernica.

Plzeň v minulém kole doma podlehla Bayernu Mnichov 2:4, počtvrté ve skupině C prohrála a je poslední se skóre 3:16. Inter je druhý se sedmi body, a pokud porazí Plzeň, tak ho už třetí Barcelona nepředstihne kvůli horším vzájemným zápasům. Stoprocentní Bayern už má jistou účast v jarní vyřazovací fázi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Ondřej Pastor

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Barcelona, Inter Milán, sociální sítě, fanoušci, FC Internazionale Milano, FC Barcelona, sociální síť, Liga mistrů UEFA, Stadio Giuseppe Meazza, FC Bayern München, Michal Bílek, Luděk Pernica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oberte Inter o body, žadoní stovky fanoušků Barcelony na sociálních sítích Viktorie Plzeň  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.