Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Devět dnů plných zábavy a pohybu, to je Sportmanie Plzeň

Oblíbená akce Sportmanie už má za sebou své slavnostní zahájení. Při něm přijela diváky pozdravit například olympionička Kateřina Emmons s manželem a mnozí další. Svátek všech milovníků sportu potrvá až do 23. srpna.

„Měli jsme trochu obavy, zda se bude moci kvůli epidemiologickým podmínkám tato akce uskutečnit, ale díky naší odvaze a rozvaze, i když musíme snést určitá omezení, stojí za to, že jsme dnes tady. Chtěl bych poděkovat všem, kteří se nezalekli a akci zorganizovali,“ uvedl při zahájení primátor Martin Baxa (ODS). 

Na pódium přišla během zahájení také držitelka zlaté olympijské medaile z her v Pekingu  Kateřina Emmons.

„Tato akce je naprosto výjimečná, pro mě taková srdcovka, ukazuje, co je v Plzni vůbec možné. Dává prostor i těm nejmenším, aby si vyzkoušeli různé druhy sportů,“ uvedla Kateřina Emmons, která přišla na podium i se svým potomkem v náručí.

Základ areálu tvoří tři oddělené sektory. Otevřeny budou od 14 do 20 hodin ve všední dny. O víkendu od 10 do 20 hodin. Amfiteátr sektor zahrnuje hlavní pódium, kde na návštěvníky čekají taneční workshopy, oblíbené trampolíny nebo vodní skluzavka. Další sektor se zaměřuje na kolektivní sporty. V tom třetím nebudou chybět speciální disciplíny jako je lukostřelba nebo horolezecká stěna.

Jako minule i tentokrát se stanoviště budou po třech dnech měnit. Speciální program zde budou mít i jednotlivé městské obvody. Součástí akce je také doprovodný běh Rozběháme Sportmanii, do kterého se budou moci sportovci zapojit po celou dobu konání akce. Tedy kromě neděle 23. srpna, kdy bude slavnostní vyhlášení nejrychlejších běžců.

 „Připraven je také motivační systém získávání medailí. Bronzová, stříbrná a zlatá medaile jsou letos vyrobeny jako puzzle, tedy, kdo přijde třikrát, bude mít tři medaile tvořící skládačku,“ vysvětlil Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

Vše s ohledem na bezpečnost a hygienu

Každý se sektorů je vybaven pouze jedním vchodem a východem, u každého je navíc bezdotykový dávkovač dezinfekce. Čistit se budou po půl hodinách samotná stanoviště. Organizátoři také využují kamery, které automaticky sledují počty lidí, aby se v sektoru nacházelo opravdu maximálně 1000 osob. Dokáží také rozpoznat, když někdo nebude mít nasazenou roušku. Takže pozor. „Umíme tedy i v případě zpřísnění vládních opatření okamžitě reagovat,“ dodal náměstek primátora Roman Zarzycký (ANO).

Sportmanie 2020 letos vyšla pořadatele na sedm miliónů korun. Detailní program můžete najít na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky sport, Sportmanie, Plzeň, Kateřina Emmons, olympijské hry, Martin Baxa, ODS, zábava, Peking, Přemysl Švarc, Roman Zarzycký, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devět dnů plných zábavy a pohybu, to je Sportmanie Plzeň  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.