Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Je to náš sen donést opět do Plzně skupinovou fázi Ligy mistrů, říká trenér Adrian Guľa

První půlrok svého úspěšného působení na západě Čech i poslední zápas sezony 2019/2020 zhodnotil trenér FC Viktoria Plzeň Adrian Guľa. Viktoriánům se dařilo i tentokrát, obsadili druhé místo tabulky se 76 body a skóre 68:24, přičemž na jaře byli nejlepším týmem ligy. Právě na tuto část naskočil do rozjetého vlaku trenér Adrian Guľa.

Liberec rozdrtila Plzeň v závěrečném duelu 4:0. „Chlapci hráli výborný zápas, který splňoval velmi silné parametry a kritéria. Bylo to zasloužené vítězství. Potěšili jsme fanoušky, udělali jsme krásnou rozlučku pro našeho dlouhodobého kapitána, takže za mě velmi vydařený večer,“ řekl k zápasu se Severočechy kouč Plzně Adrian Guľa.

V tomto duelu se s Viktorkou loučila dlouholetá stálice týmu Roman Hubník. Na hřiště ho trenér poslal v 57. minutě. „Byli jsme tak domluveni, rozhodli jsme se to udělat takovým způsobem, aby mohl mužstvo jako kapitán dovést do závěrečného hvizdu. Přijal to a jsem rád,“ objasnil Guľa. „Respekt také týmu, který mu hned předal kapitánskou pásku. Jsem rád, že hráči rozehráli zápas takhle dobře, aby si to pak vše mohl užít spolu s rodinou (kterou měl na zápase). Kluci mu chtěli dopřát vítěznou rozlučku,“ usmíval se trenér.

Jak je vůbec spokojen s tím, co pod jeho vedením hráči první půlrok předváděli? „V lize jsme ukázali velmi silné zápasy i kvalitu hry. Jsem přesvědčený, že tito hráči mají na to být ještě silnější a je úžasné, co klub v novodobé historii dokázal. Věřím, že budeme i nadále velmi silní,“ věří Adrian Guľa.

„Jsem šťastný, že můžu být v tak významném klubu s takovými hráči. Když takhle hrajeme, tak nechcete, aby to skončilo. Je to náš cíl, aby hráči hráli s takovou chutí. Jsem vděčný, snažíme se každý den pracovat a klubu dát maximum,“ doplňuje spokojený kouč Viktorky.

Toho začátkem příští sezony poprvé čeká také Liga mistrů. Viktorka naskočí do 2. předkola. „Určitě to bude náš sen připravit mužstvo nejen na kvalitní ligové zápasy, ale i na evropskou scénu. Bude se hrát na jeden zápas, což je velmi specifické, o to víc se na to chceme připravit,“ připomíná Guľa zkrácená předkola kvůli pandemii koronaviru. „Je to náš sen donést opět do Plzně skupinovou fázi,“ má jasno čerstvě pětačtyřicetiletý kouč.

Ohodnoť článek

Foto Martin Skála

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, konec sezony, trenér Adrian Guľa, Adrián Guľa, trenér, Plzeň, Liga mistrů UEFA, Liberec, Česko, pandemie covidu-19, Roman Hubník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to náš sen donést opět do Plzně skupinovou fázi Ligy mistrů, říká trenér Adrian Guľa  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.