Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Nejtěžší část mezinárodního cyklo závodu protne Rokycansko. Královská etapa pak zamíří na Šumavu

Vůbec poprvé zamíří do Plzeňského kraje mezinárodní cyklistický závod West Bohemia Tour pro jezdce do 23 let. Uskuteční se od 22. do 25. srpna, přičemž rokycanská část bude patřit mezi ty nejtěžší. Měřit bude 150 kilometrů s převýšením 2 317 metrů. Soutěž zavítá také do Klatov a Plzně. Prolog pak navazuje na letitou tradici závodu do vrchu Radyně.

Na západ Čech se po letech vrací velký etapový závod za účasti domácích jezdců, ale i závodníků ze světových profesionálních stájí. Organizátoři z Roman Kreuziger Cycling Academy tak k jarním mezinárodním závodům pro juniory přidávají další podnik.

Závody přinesou dopravní omezení v centru města Rokycan. Od čtvrtka 22. srpna od 18 hodin do pátku 23. srpna do 20 hodin bude zákaz vjezdu na Malé náměstí, Masarykovo náměstí, včetně parkovišť u Žďáru a v Komenského ulici.

„Na juniorské závody máme hodně kladných ohlasů a jejich úroveň každým rokem stoupá. A tím, že se soustřeďujeme na juniorskou cyklistiku s přesahem do třiadvacítky, tak dalším krokem byl logicky závod pro tuto kategorii. Pobídkou bylo i to, že jsme cítili chuť i podporu, aby se velký etapový závod v kraji jel a teď přišel ten správný čas,“ uvedl Petr Kubias, který spolupořádal v roce 2018 v Plzni úspěšné mistrovství České a Slovenské republiky na silnici a teď chystá West Bohemia Tour.

„Je to určitě výzva, už proto že tady takový závod dlouho nebyl. Bylo třeba zařídit patřičná povolení, připravit trasy a zázemí v cílových městech, zajištění pro jezdce a jejich doprovody a milion dalších věcí,“ doplnil ředitel závodu.

West Bohemia Tour by měla být průletem západními Čechami. Pořadatelé vytipovali ikonická místa v kraji i okolí Plzně. Prolog navazuje na letitou tradici závodu do vrchu Radyně, který se už léta nekoná, ale začátkem října by se měl dočkat obnovení.

Rokycanská etapa bude nejtěžší

Rokycanská etapa v pátek 23. srpna zavede jezdce kolem řeky Berounky do Zbiroha, Zvíkovce, Kralovic, Plas, Zruče a přes Starý Plzenec a Hrádek do cíle na Masarykovo náměstí v Rokycanech. Start je ve 12 hodin z Masarykova náměstí. „Pro fanoušky je připraven na odpoledne program na náměstí, vystoupí italský umělec, připravena bude výstava legendárních kol značky Favorit, které se v Rokycanech vyráběly. Chybět nebudou stánky. Dojezd pelotonu je naplánován na zrhuba 15:30 hodin,“ láká na akci mluvčí Rokycan Adriana Koláčková.

Královská etapa zavede jezdce na Šumavu

Královská etapa se startem a cílem v centru Klatov provede jezdce Šumavou přes Sušici, Kašperské Hory na ikonický kopec, osm a půl kilometru dlouhý výjezd na Zhůří, dále na Horskou Kvildu, Kvildu, Modravu, Srní, do Prášil, Čachrova a zpět do Klatov. Plzeňská etapa na závěr odstartuje z nádvoří Plzeňského pivovaru a cyklisty zavede na sever do Žihle, Rabštejna nad Střelou, Manětína a dál směrem na Úterý, Černošice, Stříbro a odtud do Plzně. Cíl by měl být v centru města před Měšťanskou besedou. „To je plán, ale kvůli stavebním uzavírkám ve městě se to může ještě malinko změnit,“ upozornil Kubias.

Organizátoři zatím evidují přihlášky 20 týmů. Ze světové elity se na start postaví mimo jiné závodníci stájí Soudal Quick-Step, Lotto-Dstny, Uno X a Tudor, což jsou týmy, které jely i letošní Tour de France. Českou cyklistiku budou reprezentovat jezdci ATT Investment, Elkov Kasper a také místní celky ACS Development, Sparta a CK Pardubice.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Roman Kreuziger Cycling Academy

Štítky cyklistický závod, West West Bohemia Tour, Roman Kreuziger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejtěžší část mezinárodního cyklo závodu protne Rokycansko. Královská etapa pak zamíří na Šumavu  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.