Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fotbalisté Plzně podlehli Slovácku 1:4 a doma v lize podruhé za sebou prohráli

Plzeňští fotbalisté v 15. kole první ligy překvapivě podlehli Slovácku vysoko 1:4 a doma v nejvyšší soutěži podruhé za sebou prohráli. Viktorii poslal v 17. minutě do vedení Tomáš Chorý, ale krátce před pauzou srovnal Merchas Doski. Po změně stran se mezi 63. a 72. minutou dvakrát trefil Marek Havlík a jeden gól dal Pavel Juroška.

Západočeši nenavázali na týden staré vítězství 2:1 na Slavii a prohráli potřetí z posledních čtyř kol. Doma v lize utrpěli nejvyšší porážku od března 2012, kdy podlehli Olomouci 0:4. Viktoria je v neúplné tabulce čtvrtá, ale má k dobru odložené utkání v Mladé Boleslavi. Slovácko zvítězilo po třech kolech a posunulo se na páté místo.

Trenér Koubek udělal v plzeňské základní sestavě tři změny oproti čtvrtečnímu vítěznému zápasu v Evropské konferenční lize s Dinamem Záhřeb (1:0). V záloze nastoupili Holík, Bucha a Sýkora místo Kopice, Traorého a Šulce. Do branky Slovácka se po dvouzápasové pauze vrátila uzdravená jednička Heča. Hosté začali aktivněji a vytvořili si i první velkou šanci. Po Ciciliově průniku v 11. minutě bývalý dlouholetý plzeňský záložník Petržela trefil tečovanou střelou břevno.

O šest minut později otevřeli skóre Západočeši. Cadu hrající 100. duel v české lize přesným centrem našel Chorého a ten hlavičkou zblízka nezaváhal. Reprezentační nováček připsal třetí gól v ligové sezoně a navázal na proměněnou penaltu proti Dinamu. Domácí mohli po půlhodině hry náskok pojistit, ale branka Jirky neplatila kvůli ofsajdu. Slovenský křídelník, jenž v minulém kole zařídil dvěma góly vítězství na Slavii, poté zamířil z dorážky do břevna po Sýkorově střele.

Ve 43. minutě Slovácko vyrovnalo. K odraženému míči se před pokutovým územím dostal Doski, zaseknul si balon před Sýkorou a přízemní střelou, kterou zřejmě lehce tečoval Dweh, překonal gólmana Staňka. Irácký bek se v ligové sezoně prosadil poprvé.

Plzeňští se střídajícími záložníky Kopicem a Traorém začali druhý poločas velkým náporem, Heča podržel hosty po hlavičce Dweha nebo střele Sýkory. Poté ale převzalo iniciativu Slovácko. Juroška se hladce protáhl mezi několika protihráči, míč sice ztratil, ale volný Havlík se v 63. minutě blýskl výstavní umístěnou ranou do horního rohu branky.

Celek z Uherského Hradiště dál dominoval. Hned za tři minuty Staněk vytáhl Petrželovu střelu a Juroška z dorážky nezaváhal. Ofenzivní záložník se dočkal premiérové ligové branky při svém 32. startu.

Ke zmaru Viktorie v 72. minutě přispěl i Kalvach, který špatnou přihrávkou vyslal do šance Ciciliu. Po jeho zblokovaném pokusu propadl míč k Havlíkovi, jenž překonal Staňka počtvrté. Aktuálně nejlepší střelec Slovácka si v ligovém ročníku polepšil na pět branek. Tým z Uherského Hradiště skóroval čtyřikrát z pěti pokusů mezi tyče.

Plzeňské mužstvo v závěru nedokázalo zápas ani zdramatizovat. Západočeši v nejvyšší soutěži neporazili Slovácko potřetí za sebou, doma s ním v lize prohráli po pěti zápasech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, 1. liga, zápas se Slováckem, viktoriáni, debakl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Plzně podlehli Slovácku 1:4 a doma v lize podruhé za sebou prohráli  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.