Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

U rokycanského skateparku vyroste nová pumptracková dráha a napojí se na cyklostezku

Ještě letos by chtěla rokycanská radnice vybudovat novou pumptrackovou dráhu a s ní i část cyklostezky u Rakovského potoka. Stavba za 5,9 milionu korun má rozšířit sportovní infrastrukturu jižní části města. Nová dráha bude určena cyklistům každého věku včetně malých dětí. Využít ji ale budou moci i milovníci skateboardů nebo ti, kteří dávají přednost koloběžkám a kolečkovým bruslím.

„Město získalo na vybudování dotaci od Plzeňského kraje, a to ve výši jeden milion korun. Pumptrack vybudujeme v sousedství současného skateparku v Kotelské ulici, a tím rozšíříme sportovní vyžití pro naše občany,“ uvedl starosta Rokycan Tomáš Rada (Rokycanští patrioti).

S pracemi se začne v polovině srpna. „Pumptrack o délce dráhy 46 metrů a velikosti 46 krát 16 metrů bude uzavřený, uměle vytvořený okruh tvořený 22 vlnami a šesti klopenými zatáčkami. Je navržen tak, aby byl hlavně zábavný a zároveň bezpečný pro všechny typy bikerů,“ přiblížil místostarosta města Jiří Sýkora (ANO).

Součástí projektu jsou také dvě  veřejně místní komunikace „Vybudováním více než 300 metrů místních komunikací se napojí pumptrack na ulici Na Cvičišti u plochy skateparku,“ doplnila mluvčí radnice Adriana Jarošová.

Na pumptrackové dráze lze projíždět i bez šlapání či odrážení. Jezdec nabírá a udržuje rychlost takzvaným pumpováním na vlnkách a klopených zatáčkách. I díky tomu získává nové dovednosti na nerovném povrchu, učí se pozornější a přesnější jízdě. V Plzeňském kraji je několik pumptrackových drah, například v Břasích, v Rakové, v Dýšině, Plzni – Bolevci, v Přešticích, Chlumčanech, Sušici nebo v Železné Rudě.

Ohodnoť článek

Foto Adriana Jarošová

Štítky Pumptrack, sportoviště, Rokycany, skatepark, cyklistika, skateboard

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U rokycanského skateparku vyroste nová pumptracková dráha a napojí se na cyklostezku  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.