Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fandové atletiky se v Plzni dočkají nové tribuny, sportovci nových šaten a cvičebního sálu

Plzeň plánuje stavbu nové tribuny na Atletickém stadionu ve Vejprnického ulici na Skvrňanech. Projekt za zhruba 150 milionů korun počítá například s běžeckými drahami na střeše objektu. Sportovci by se taktéž měli dočkat nového zázemí. Na své si přijdou i diváci. Projekt už má radnice připravený, otázkou je financování, kterým se město ještě zabývá.

„Atletický klub AK Škoda Plzeň je velmi úspěšný a jako město ho dlouhodobě podporujeme. V současné době však jeho sportovci narážejí na nedostatečné kapacity šaten a tréninkových ploch. Díky nové východní tribuně tak vznikne nejen prostor pro diváky, ale i moderní zázemí pro sportovce,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Klubové šatny se sociálním zařízením a šatny pro hosty by měly vzniknout v prvním patře. Projekt také počítá s cvičebním sálem a testovací místnosti, kterou budou sportovci využívat k zátěžovým testům.

„Druhé patro s tartanovým povrchem by posloužilo sportovcům jako tréninková plocha, během závodů návštěvníkům jako stání. Střecha dostane travnatý povrch, uprostřed kterého vybudujeme tři běžecké tartanové dráhy k tréninku do vrchu,“ popsal radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek (PRO Plzeň).

Výstavba objektu tribuny je plánována na východní straně atletického areálu. Projekt taktéž počítá se stavbou 29 parkovacích míst.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Plzně/neoVisual.cz

Štítky AK Škoda Plzeň, atletický stadion, sportoviště, nová tribuna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fandové atletiky se v Plzni dočkají nové tribuny, sportovci nových šaten a cvičebního sálu  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.