Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sportovní gymnázium má nový atletický tunel se zázemím a parkoviště za 118 milionů korun

Nový atletický tunel s moderním zázemím navazují na sportovní halu Sportovního gymnázia Plzeň už mohou využívat sportovci. Stavba tunelu a přilehlého parkoviště s více než padesátkou parkovacích míst trvala rok a vyšla Plzeňský kraj na téměř 118 milionů korun. Město Plzeň na stavbu poskytlo pozemky.

„Sportovní gymnázium má od roku 2016 moderní sportovní halu, na kterou je nyní provozně připojen nový atletický tunel. Ten je navržen tak, aby svými parametry splňoval požadavky mezinárodní atletické federace. Pro sportovce je vybudováno moderní zázemí, kde je relaxační prostor, sauna i fyzioterapie. Součástí novostavby je také výtah pro vozíčkáře,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti).

Tunel bude sloužit nejen sportovcům krajského gymnázia, ale budou jej využívat i sportovní kluby a samozřejmě i veřejnost. „Kvalitní příprava sportovců není jen v samotné fyzické přípravě, ale spočívá právě i v moderním zázemí, kde bude možnost regenerace i fyzioterapie a vše spojené na přístupném místě přímo ve škole,“ dodal hejtman.

Objekt samotný má dvě části, a to je vlastní tunel pro sportovce a moderní zázemí. V přízemí se nachází vlastní atletický tunel, který umožňuje trénink nebo závod v řadě atletických disciplín - běh na 100 m, překážkový běh, skok do dálky, trojskok, skok do výšky, skok o tyči a vrhačské disciplíny, u kterých jde pouze o trénink první fáze vrhu do namontované sítě. Rozměry a světlé výšky sportovních prostor jsou navrženy dle požadavků a zadání Mezinárodní atletické federace (IAAF).

Přes hlavní vstup je zároveň nově zřízen přístup do hlediště stávající sportovní haly. Ve 2. podlaží jsou umístěny prostory se zázemím pro sportovce a trenéry. Jsou zde šatny se sociálním zázemím, relaxační místnosti pro muže a ženy, sauny, sklady prádla, místnost pro masáže a technické zázemí. Přímo u hlavního vstupu je navržen výtah pro bezbariérový přístup do zázemí ve 2. podlaží.

Atletický tunel stojí na pozemcích jak Plzeňského kraje, tak i města Plzeň. Po zaměření stavby dojde k majetkoprávnímu vypořádání, kdy atletický tunel bude na pozemcích Plzeňského kraje a bude připojen ke stávajícímu areálu ve Vejprnické ulici (SOU elektrotechnické Plzeň) a nové parkoviště, včetně cyklostezky mezi oběma sportovními komplexy bude majetkově Statutárního města Plzeň.

Součástí stavby je i nově vybudované parkoviště v počtu 52 míst pro osobní automobily. „Toto parkoviště je náhradou za zastavěná parkovací místa, která sloužila pro Atletický stadion města Plzně. V areálu elektrotechnického učiliště, v blízkosti hlavního vstupu do Atletického tunelu, jsou nově vybudovaná pak dvě místa pro autobusy a také prostory vyhrazené pro vozidla Hasičského záchranného sboru pro případ zásahu,“ doplňuje náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř (ANO) s tím, že je navýšena kapacita parkoviště o 14 míst oproti původním 38 místům.

Ohodnoť článek

Foto Plzeňský kraj

Štítky atletický tunel, sportovní gymnázium, nové parkoviště, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní gymnázium má nový atletický tunel se zázemím a parkoviště za 118 milionů korun  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.