Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dag se opět blýskl a na své konto si připsal další úspěšné vypátrání i zadržení pachatelů

Oznámení o možném vloupání do hospody v jedné obci na Plzeňsku přijali policisté z Třemošné. Na místo se okamžitě vypravila policejní hlídka se služebním psem Dagem. Ten se dlouho nerozmýšlel a neomylně se pustil po horké stopě za pachateli.

„Hlídka nejprve zjistila, že někdo u hospody rozbil skleněnou výplň okna a policejní pes Dag na místě činu zachytil pachovou stopu neznámého pachatele vloupání. Dag sledoval pachovou stopu a dovedl svého psovoda na 300 metrů vzdálenou louku, kde vypátral dvě osoby ležící v trávě. Jednalo se o muže a ženu, kteří u sebe měli čtyři láhve alkoholu pocházející z hospody,“ popsala úspěšnou pátrací akci mluvčí policie Eva Červenková.

Policisté podezřelé osoby na místě zadrželi a převezli je do policejní cely. „Třicetiletý muž a jednatřicetiletá žena jsou teď podezřelí ze spáchání přečinů poškození cizí věci a krádeže spáchané ve formě spolupachatelství," dodala policejní mluvčí. 

Policejní pes Dag se už v červenci blýskl úspěšným zásahem, když vypátral a zadržel zloděje, který se vloupal v Plzni na Slovanech do objektu jedné firmy. I když se snažil vyděšený zloděj uprchnout, neměl nejmenší šanci. Dag se po objektu porozhlédl a pachatele za pár minut vypátral schovaného pod přístřeškem v areálu firmy. Policisté následně osmadvacetiletého muže zadrželi. Při pokusu o útěk před policejním psem zanechal zloděj na chodbě uvnitř budovy své tašky s lupem. Svým jednáním způsobil celkovou škodu firmě za přibližně 17 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky služební pes Dag, zadržení pachatelů, policejní pes, Dag, hospoda, Plzeňský kraj, Třemošná, pes, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dag se opět blýskl a na své konto si připsal další úspěšné vypátrání i zadržení pachatelů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.