Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloděj nafty opět udeřil, ze tří zaparkovaných pracovních strojů zmizelo naráz 570 litrů paliva

Tak tento zloděj rozhodně nebyl žádný troškař! Policisté z Rokycan vyšetřují krádež pohonných hmot hned ze tří pracovních strojů zaparkovaných na jednom místě. Pachatel z jejich nádrží dokázal odčerpat celkem 570 litrů motorové nafty. Nelze vyloučit, že tento čin má na svědomí více pachatelů.

„Případ se stal na staveništi v katastrálním území obce Ejpovice. Zloděj nejprve odšrouboval víčko palivové nádrže třídičky a odčerpal z ní 220 litrů motorové nafty. Poté přistoupil k opodál stojícímu bagru a z jeho nádrže odčerpal 200 litrů motorové nafty. Ani nádrž pásového přepravníku neušla zájmu zloděje, z té odčerpal 150 litrů motorové nafty,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Celková škoda na odcizené naftě byla vyčíslena na 27 360 korun. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Podobných případů krádeží pohonných hmot v poslední době přibývá. Drahá nafta se mezi zloději stala oblíbenou komoditou. Největší takový případ vyšetřovali plzeňští policisté letos v dubnu, kdy gang zlodějů odčerpal z odstavených lokomotiv 5000 litrů nafty a způsobili tak škodu za čtvrt milionu korun.

Najdou se ovšem i „experti“ kterým se krádež pohonných hmot úplně nepovede. Své o tom ví policisté z Přeštic, kteří našli u stavby nové silnice zaparkovaný automobil. Uvnitř seděli dva muži a třetí spal na zadních sedačkách. Kufr automobilu byl plný kanystrů s ukradenou naftou. Celkem se jednalo o 148 litrů motorové nafty. Policisté podezřelé muže na místě zadrželi a provedli u nich dechovou zkoušku. Pětačtyřicetiletý cizinec sedící za volantem nadýchal 2,6 promile. Jeho o rok mladší komplic sedící na sedadle spolujezdce nadýchal 2 promile. Poslední z trojlístku zlodějů dechovou zkoušku odmítl. Státní příslušnost cizinců policie neuvedla.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky krádež pohonných hmot, poškozená nádrž, zloděj nafty, nákladní automobil, bagr, třídička, motorová nafta, krádež, pohonné látky, Rokycany, Ejpovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj nafty opět udeřil, ze tří zaparkovaných pracovních strojů zmizelo naráz 570 litrů paliva  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.