Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Odsouzený vrah taxikáře roky prchal před vězením, policie ho dopadla v Rakousku, neměl nasazený respirátor

Několik let unikal spravedlnosti pětatřicetiletý Mário K., kterého plzeňský krajský soud poslal na deset let do vězení za vraždu taxikáře, s nímž se nedohodl na ceně za odvoz. Rakouští policisté muže dopadli díky naprosté náhodě. Ujel mu totiž vlak a na další spoj čekal na nádraží bez nasazeného respirátoru.

Nástupu do vězení se dlouhé roky vyhýbal Mário K., který si měl za mřížemi odpykat desetiletý trest za zabití z nedbalosti. Ještě před nástupem do vězení zaplatil milionovou kauci, aby se dostal z vazby. Následně se po něm slehla zem. Policisté však brzy věděli, že muž opustil republiku a pohybuje se v Německu a Rakousku, přičemž se prokazoval falešnými doklady. V roce 2019 byl na něj vydán mezinárodní zatykač.

„Několik let se hledaný úspěšně ukrýval, a to až do února 2022, kdy se jeho osud naplnil. K jeho zadržení dopomohla náhoda. V Innsbrucku mu ujel vlak a při čekání na další neměl v prostorách nádraží nasazený respirátor, čehož si všimli rakouští kolegové. Kontrola následně ukázala nejen falešné doklady, ale i jeho pravou identitu s poznámkou mezinárodního zatykače,“ popisuje policejní mluvčí Jan Rybanský. Během několika dní předali rakouští policisté muže do Česka a nyní už je ve vazební věznici v Brně.

Hledaný bankovní lupič po prodělaném infarktu zapomněl své falešné jméno, policii unikal 11 let

Dlouhé roky unikal spravedlnosti polský dělník Jacek K., který podle policie v roce 2011 přepadl banku v Ostravě. Po loupeži si cizinec opatřil doklady na české jméno Josef Žídek a usadil se na Klatovsku. Před několika dny třiašedesátiletý muž...

V době zadržení měl v krvi přes dvě promile

Osudná jízda taxíkem se odehrála během lednové noci roku 2018. Opilý Mário K. odmítl po vystoupení z vozu zaplatit za odvoz. Na taxametru přitom svítila částku 325 korun. Následnou hádku s osmašedesátiletým taxikářem vystřídala potyčka, která vedla ke smrti staršího muže. Jeho bezvládné tělo našli kolem třetí hodiny ráno nájemníci domu v Těšínské ulici na Doubravce.

Podle znalců utrpěla oběť vážné poranění břicha i hlavy. Taxikář měl poškozená střeva a slezinu s následným masivním krvácením do břišní dutiny. Měl také zlomený nos. Přivolaným záchranářům se muže už nepodařilo zachránit. Vedle jeho těla ležel teleskopický obušek, který si taxikář vozil s sebou na svoji obranu. Ještě ten samý den zadrželi policisté i vraha. Mário K. ale tvrdil, že si nic nepamatuje. V době zadržení měl stále v krvi přes dvě promile a tvrdil, že si nic nepamatuje.

Stejně mluvil později i před soudem. Před samotným konfliktem poslal odsouzený kamarádovi, který zůstal v baru, několik SMS zpráv. Popisoval v nich, že se zřejmě s taxikářem nedohodl na placení. O taxikáři bylo známo, že je prudší povahy a nebyl příliš oblíbený ani u svých kolegů. Údajně také rád využil každé příležitosti, aby mohl ze svých klientů dostat více peněz. 

O Máriovi jeho kamarádi vypověděli, že nikdy nebyl pod vlivem alkoholu agresivní, byl naopak veselý a přátelský, nenosil žádné zbraně. Svědek uvedl, že mu zavolal taxi, posadil ho do auta a taxikáři zaplatil 300 korun, aby kamaráda odvezl domů. Tato částka měla na cestu na danou adresu bohatě postačit, což dosvědčili i další taxikáři.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vrah taxikáře, soud, Plzeň, vražda, věznice, respirátor, Rakousko, Německo, Česko, Innsbruck, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odsouzený vrah taxikáře roky prchal před vězením, policie ho dopadla v Rakousku, neměl nasazený respirátor  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.