Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rodinné neshody vyvrcholily krvavým incidentem, muž před zraky dcery střelil nejprve partnerku a pak i sebe

, aktualizováno 30. dubna 2022, 8:50

Rodinná tragédie se stala v pátek večer ve Vochově na severním Plzeňsku. Muž se tam pokusil zastřelit partnerku a zbraň potom obrátil proti sobě. Oba utrpěli těžká zranění a v kritickém stavu je do nemocnice transportovali záchranáři. Muž svým zraněním ještě v noci podlehl. Celý incident měla vidět i jejich asi šestiletá dcera.

Na místě zasahovala vedle záchranářů také policejní zásahová jednotka. „Došlo k trestnému činu násilného charakteru, při kterém byly zraněny dvě osoby. Jedna z nich jedna je podezřelá z tohoto trestného činu. Obě zraněné osoby byly v péči záchranářů z místa transportovány do nemocnice. Při násilném činu byla použita střelná zbraň, kterou jsme zajistili k další expertize. Vše prozatím nasvědčuje tomu, že se jednalo o předchozí neshody v domácím prostředí. S ohledem na počátek tohoto případu nebudeme prozatím poskytovat bližší informace do doby, než to bude možné,“ uvedla k případu mluvčí policie Veronika Hokrová.

Událost se stala ve Vochově krátce v pátek po 20. hodině. Rodina bydlela v domku n okraji obce. Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová uvedla, že oba pacienti ve věku kolem 40 let byli v době transportu do plzeňské fakultní nemocnice v kritickém stavu. Na následky těžkého poranění hlavy muž v noci na sobotu zemřel. Potvrdila to administrátorka plzeňské fakultní nemocnice Alena Dvořáková. Zraněnou ženu lékaři v noci operovali. 

„Krajští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestneho činu vraždy ve stádiu pokusu a dalšími okolnostmi se nadále intenzivně zabývají," dodala v sobotu dopoledne policejní mluvčí.   

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky střelba, partnerské neshody, střelná zbraň, těžké zranění, kritický stav, severní Plzeňsko, Vochov, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Alena Dvořáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinné neshody vyvrcholily krvavým incidentem, muž před zraky dcery střelil nejprve partnerku a pak i sebe  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.