Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Taxikář nechal nastoupit trojici přebývajících pasažérů do kufru u svého auta a společně odjeli

Kuriózní dopravní přestupek poskytovatele alternativní taxislužby se podařilo natočit na palubní kameru jednomu řidiči v Plzni. Na záběru je vidět, jak do zavazadlového prostoru osobního automobilu nastupují tři pasažéři, kteří se už nevešli do vozidla. Případ, který každého asi rozesměje, teď vyšetřuje policie.

Událost se stala v půl třetí v centru Plzně. „Skupina mladých lidí si objednala odvoz z města. Objednávka proběhla přes mobilní aplikaci, kdy se jednalo o alternativní způsob taxislužby. Do vozidla se ovšem všichni nevešli. Tři osoby proto nasedly do zavazadlového prostoru a z místa poté všichni odjeli,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Celou událost natočil na palubní kameru řidič, který jel za vozidlem přepravní společnosti a záznam následně předal policii. „Policisté z dopravního inspektorátu se případem začali zabývat a k podání vysvětlení předvolali provozovatele vozidla a zprostředkovatele služby, kteří kolegům sdělili jméno řidiče. Ten se ovšem nezdržoval v místě svého trvalého bydliště. I přesto se ho policistům podařilo vypátrat a řidič už se dostavil na policii,“ konstatovala policejní mluvčí.

Dvaadvacetiletý motorista se přiznal, že svým zákazníkům dovolil, aby si nasedli do kufru vozidla. „Dopustil se tak přestupku, že při přepravě osob překročil počet přepravovaných osob a vezl je v zavazadlovém prostoru. Policisté mu následně uložili pokutu v příkazním řízení. Přestupku se ovšem dopustily i přepravované osoby, které se nechovaly ukázněně a ohrožovaly tak vlastní bezpečnost,“ dodala mluvčí policie Raindlová.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky taxislužba, záběry z kamery, zavazadlový prostor, pasažéři v kufru, policie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Taxikář nechal nastoupit trojici přebývajících pasažérů do kufru u svého auta a společně odjeli  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.