Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lupič s nožem v ruce přepadl lékárnu, odzbrojil ho řidič auta, kterého si vzal recidivista jako rukojmí

Přímo za bílého dne vstoupil ozbrojený muž do lékárny v centru Plzně. Na lékárnici namířil čepel nože a dožadoval se finanční hotovosti. Její pohotová kolegyně schovaná v zázemí rychle upozornila policii, což přimělo muže k útěku. Na ulici si všiml zaparkovaného vozu, do kterého nastoupil na místo spolujezdce. Řidiče se pak marně snažil donutit, aby ho odvezl za město.

Čtyřicetiletý recidivista původem z Chebska nakráčel do lékárny krátce před polednem. Nůž s deseticentimetrovou čepelí namířil proti ženě za prodejním pultem a požadoval, aby mu vydala peníze z pokladny. Lékárnice zachovala chladnou hlavu.

„Za asistence její kolegyně ze zázemí prodejny byla zalarmována policie, která ihned vyjela na místo činu. Toho se pachatel zalekl a z lékárny utekl. Vzhledem k tomu, že žádaných peněz nedocílil, vybral si svou další oběť, když o pár metrů dále nastoupil na místo spolujezdce do zaparkovaného osobního vozidla. V tom se nacházel jeho majitel, sedící na sedadle řidiče, právě připravený k odjezdu,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Dva maskovaní recidivisté přepadli zákaznické centrum dopravních podniků, policie je bleskově dopadla

Dva muži v bílých maskách vstoupili do provozovny zákaznického centra na Denisově nábřeží v Plzni chvilku před zavírací dobou. Na pracovníky za přepážkou namířili zbraně a dožadovali se finanční hotovosti. Jedna z pracovnic pohotově stiskla...

Ozbrojený muž začal řidiči vyhrožovat a donutil ho vyjet z parkovacího místa. Během cesty po něm opakovaně chtěl peníze, konkrétně dva tisíce korun. Bez úspěchu. Pachatel doufal, že se mu podaří opustit město a uniknout policii. Řidič se však zachoval odvážně, zastavil v Tylově ulici a začal se s ním přetahovat o nůž. „Přitom utrpěl drobné poranění na pravé ruce, které si naštěstí nevyžádalo lékařské ošetření. Po chvíli se statečnému muži povedlo pachatele přemoci a nůž mu z ruky vytrhl, vytáhl klíčky od zapalování a z vozu utekl. Mezitím přivolal na místo policisty, kterým udal popis pachatele. Ti začali po pachateli aktivně pátrat,“ pokračuje Hokrová.

Dvacet minut od incidentu v lékárně už měl muž na rukou želízka. Policisté ho zadrželi v blízkosti Centrálního autobusového nádraží v Plzni ve Skvrňanské ulici, odkud ho eskortovali do policejní cely. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže z Chebska s trestní minulostí, převážně majetkové povahy, který čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a zločinu vydírání se zbraní,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík + Policie ČR

Štítky krimi, přepadení lékárny, ozbrojená loupež, dopadení pachatele, rukojmí, Plzeň, policie, peníze, okres Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič s nožem v ruce přepadl lékárnu, odzbrojil ho řidič auta, kterého si vzal recidivista jako rukojmí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.