Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Dva maskovaní recidivisté přepadli zákaznické centrum dopravních podniků, policie je bleskově dopadla

Dva muži v bílých maskách vstoupili do provozovny zákaznického centra na Denisově nábřeží v Plzni chvilku před zavírací dobou. Na pracovníky za přepážkou namířili zbraně a dožadovali se finanční hotovosti. Jedna z pracovnic pohotově stiskla bezpečnostní tlačítko a tím spustila alarm. Zaskočení lupiči se okamžitě dali na útěk. Dlouho se ale neskrývali a díky intenzivní práci kriminalistů jim želízka na rukou sklapla týden od jejich nepovedené krádeže.

Na dramatické chvíle budou ještě dlouho vzpomínat zaměstnanci Plzeňský městských dopravních podniků. Dva recidivisté si počkali až odejde poslední zákazník a pak s maskami na obličejích vtrhli do zákaznického centra.

„S následně nasazenými bílými maskami na obličeji a v rukou namířenými zbraněmi proti dvěma pracovnicím za přepážkou, požadoval jeden z lupičů vydání finanční hotovosti. Jedna z pracovnic obratem zaktivovala bezpečnostní tlačítko s alarmem. S tím pachatelé zřejmě nepočítali a následně z místa utekli. Ke zranění osob a k vydání oběživa do rukou pachatelů nedošlo,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Přivolaní policisté ohledali místo činu a zajistili veškeré stopy i kamerový záznam z místa a trasy útěku. Získané indicie je rychle dovedly k padesátiletému muži a jeho o pět let mladšímu komplicovi. Oba již měli za sebou bohatou kriminální minulost. Želízka jim vyšetřovatelé nasadili přesně týden po jejich pokusu o loupež. V rámci vyšetřování také zjistili, že na pracovníky za přepážkou mířili plastovými maketami zbraní.

„Obviněným je kladeno za vinu, že se dopustili zvlášť závažného zločinu loupeže, přičemž jim za tento násilný skutek může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi. Policisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Padesátiletý muž byl soudcem poslán do výkonu trestu odnětí svobody za předchozí trestnou činnost. Pětačtyřicetiletý muž je stíhán na svobodě,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík + Policie ČR

Štítky krimi, loupežní přepadení, zákaznické centrum, pistole, pátrání, vazba, zbraň, maska, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...no konečně pozitivní zpráva o práci PČR

Čtvrtek, 7. dubna 2022, 10:14Odpovědět

Dva maskovaní recidivisté přepadli zákaznické centrum dopravních podniků, policie je bleskově dopadla  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.