Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdrogovaný muž ukradl na parkovišti nastartovaný vůz Audi, při divoké honičce s policií narazil do stromu

Šel si nakoupit a nechal klíčky v zapalování. Když se vrátil, auto již na parkovišti nestálo. Příležitost totiž dělá zloděje a v tomto případě se mladému řidiči jeho nerozvážnost opravdu nevyplatila. Po několika hodinách, na základě oznámení od občana, začali policisté odcizené vozidlo pronásledovat. Divoká honička skončila dopravní nehodou a nárazem do stromu. Řidič a zloděj v jedné osobě byl pod vlivem drog.

„Na parkovišti jednoho plzeňského nákupního centra odcizil v odpoledních hodinách třiatřicetiletý muž vůz značky Audi A4. Jeho čtyřiadvacetiletý majitel, nechal nastartované vozidlo stát na parkovišti a šel si nakoupit. Když se po půl hodině vrátil, automobil již na parkovišti nebyl,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Mladý muž okamžitě kontaktoval policii a fotky svého odcizeného vozidla zveřejnil na sociálních sítích. Policisté ihned začali po vozidle pátrat a prověřovat kamerové záznamy. „Kolem jedenácté hodiny večer přijal operační důstojník na lince 158 oznámení, kdy oznamovatel uvedl, že pronásleduje vozidlo značky Audi A4, které bylo dnešního dne odcizeno, a které poznal z fotky umístěné na sociálních sítích. Dále sdělil, že se nachází kousek za Plzní a vozidlo se mu nyní ztratilo z dohledu,“ uvedla k neobvyklé akci policejní mluvčí.  

Chtěl spáchat sebevraždu a ujížděl v Audi před policií. Havaroval a zničil prodejnu pěstitelských potřeb

Sebevraždě čtyřiatřicetiletého muže zabránila autohavárie, která se stala při honičce s policií v ulicích Domažlic. Pronásledovaný vůz značky Audi doslova vletěl do prodejny s pěstitelskými potřebami, proboural zeď a zdemoloval i vnitřní zařízení.

Na místo hned vyrazily policejní hlídky, které odcizený automobil dojely a začaly jej pronásledovat. Řidič na výzvy k zastavení nereagoval a Plzní projížděl vysokou rychlostí. Z Valchy ujížděl do ulice Dobřanská a dále do ulice K Sinoru. Poté odbočil do ulice Rekreační, kde ho zablokovaly policejní vozy. Řidič se ovšem nehodlal vzdát, sjel na lesní cestu a snažil se s autem prokličkovat mezi stromy.  To se mu stalo osudným a do jednoho ze stromů narazil.

Policisté zloděje okamžitě za použití donucovacích prostředků zpacifikovali a zadrželi. Vyšlo najevo, že muž byl navíc pod vlivem drog a to konkrétně pervitinu a kokainu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloděj aut, policejní honička, alkohol, zdrogovaný řidič, ukradený automobil, strom, policie, Audi, Audi A4, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný muž ukradl na parkovišti nastartovaný vůz Audi, při divoké honičce s policií narazil do stromu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.