Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý muž ujížděl policii, nakonec s Audi vletěl do prodejny pěstitelských potřeb a způsobil obrovské škody

Až tři roky za mřížemi může strávit čtyřiatřicetiletý muž z Domažlicka, který po hádce se svou matkou uvedl, že se chce zabít. Pod vlivem alkoholu usedl za volant a odjel. Policisté se na naléhání zděšené matky vydali auto hledat. Místo zastavení však začal opilý muž před hlídkou ujíždět, jízdu ukončil až nárazem do prodejny s potřebami pro zahrádkáře. Celkové škody činí téměř tři čtvrtě milionu korun. Osud oblíbeného obchodu, který tam fungoval padesát let, je nejistý.

„Domažličtí dopravní policisté čtyřiatřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že muži hrozí až tříletý pobyt ve vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

K celé události došlo koncem října letošního roku krátce před půlnocí. Na linku 158 se dovolala žena, jenž uvedla, že se pohádala se synem, který si měl vzít auto a vyhrožovat, že spáchá sebevraždu. Po muži se vydala pátrat policejní hlídka a za nedlouho už měla před sebou podezřelý vůz a začala jej pronásledovat. V Komenského ulici ale řidič nezvládl průjezd zatáčkou, vyjel mimo silnici, prorazil zábradlí a vjel do prodejny s pěstitelskými potřebami. V autě seděl sám a hlídce řekl, že se chtěl zabít jinde a jen se jim snažil ujet. Motorista přežil náraz bez větší zdravotní újmy. Celkový účet za způsobné škody je ovšem obrovský.


Vůz zdemoloval i vnitřní vybavení prodejny

„Škoda na zábradlí byla vyčíslena na 16 tisíc korun, škoda na budově na 640 tisíc korun, na elektronice, rostlinách a dalším zboží a vybavení uvnitř prodejny vznikla škoda 40 tisíc korun. Na vozidle vznikla škoda 67 tisíc korun,“ vypočítává mluvčí. V době nehody měl v sobě řidič 2,35 promile alkoholu v krvi. Případ bude zpracován ve zkráceném přípravném řízení. Do dvou týdnů stane podezřelý před soudem.

Prodejna tam fungovala 50 let

Letos je to půl století, co prodejna s potřebami pro zahrádkáře v Domažlicích funguje. Kvůli velké míře poškození bude muset část objektu pryč. „Budeme se snažit provoz co nejdříve obnovit. Během této doby bohužel přijdou o přivýdělek i naši úžasní prodejci. ZO ČZS Domažlice je pouze příspěvkovou organizací a opravy se budou muset částečně zaplatit i z příspěvků členů. Proto jsme se rozhodli pomoci zahrádkářům a nechat zřídit transparentní účet, na který můžete přispět třeba i malou částkou všichni, kdo máte náš obchůdek rádi,“ píší na svých sociálních sítích provozovatelé oblíbeného krámku.

Zároveň podotýkají, že náklady na opravu budovy zřejmě bude muset uhradit pachatel. Problém je ovšem s vybavením, elektronikou a také nemalé ztráty činí na sezonním zboží, které nemohli prodat. „Já jako podnikající osoba v pronájmu dostanu i ušlý zisk, ale členové Českého zahrádkářského svazu a ti, kteří nosí zboží a členy ani nejsou, bohužel ostrouhají. Proto ten účet, Zahrádkáři jsou pouze příspěvková organizace," vysvětlují. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Domažlice, alkohol, opilý řidič, květinářství, soud, Audi, okres Domažlice, Český zahrádkářský svaz

Opilý muž ujížděl policii, nakonec s Audi vletěl do prodejny pěstitelských potřeb a způsobil obrovské škody  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.