Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Agresivní muž zemřel po zásahu policie, předtím útočil na své příbuzné i přivolanou hlídku

, aktualizováno 27. října 2021, 14:10

Mladý útočník zemřel dnes ráno po zadržení policisty v Plzni na Bolevci. Předtím se choval velmi násilně a napadal svého příbuzného i přivolanou hlídku. Muži zákona agresora zpacifikovali, následně však muž zkolaboval a následně zemřel. Pravděpodobně byl pod vlivem drog. Podrobnostmi se zabývají kriminalisté.

Bylo krátce po šesté hodině ráno, když policisté obdrželi oznámení o případu mladého muže, který se domáhal vstupu do bytu svého příbuzného. Toho měl i fyzicky napadnout.

„Po příjezdu policistů na místo se muž choval agresivně a následně zaútočil i na policisty. Ti, po zákonných výzvách, na které muž nereagoval, použili donucovací prostředky a muže omezili na osobní svobodě. Zajištěný nejevil žádné známky zranění, ale po chvíli zkolaboval, a proto mu policisté poskytli okamžitě první pomoc,“ popisuje policejní mluvčí Pavla Burešová.

Na místo přijeli okamžitě také záchranáři, kteří začali u sedmadvacetiletého muže s resuscitací. Obnovit životní funkce se jim však už nepodařilo. Podle informací deníku Právo byl muž zřejmě pod vlivem drog. „Okolnostmi tohoto případu se zabývají kriminalisté a bližší informace v tuto chvíli poskytovat nebudeme,“ doplnila mluvčí.

V letošním roce se nejedná v tuzemsku o první případ, kdy po policejním zákroku někdo přišel o život. Například 19. června v Teplicích zemřel šestačtyřicetiletý muž během převozu do nemocnice. Policie tehdy zasahovala u potyčky dvou mužů, kteří navíc poškozovali cizí auta. Řada českých i zahraničních organizací požadovala prošetření případu, konaly se i se demonstrace. Podle pitevní zprávy nenese vinu za smrt muže policejní zásah ale předávkování pervitinem.

O život přišel v srpnu také čtyřiadvacetiletý mladík v Březnici na Příbramsku. Příčinou úmrtí byl otok na mozku. Jak konkrétně ke zranění došlo je předmětem dalšího zkoumání. Jisté je to, že došlo ke rvačce mezi čtyřmi osobami, kterou jeli vyřešit strážníci. Při zásahu použili slzotvorný prostředek. Mladík poté upadl do bezvědomí a v nemocnici následně zemřel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, Plzeň, policie, napadení, smrt, Bolevec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní muž zemřel po zásahu policie, předtím útočil na své příbuzné i přivolanou hlídku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.