Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Žárlivec popravil přítelkyni a jejího údajného milence, vinu u soudu přiznal

Několika ranami z pistole zabil podle obžaloby muž ze Sokolovska svou mladší partnerku a muže, o kterém se domníval, že je její milenec. Dnes stanul šedesátiletý Miroslav K. před Krajským soudem v Plzni, hrozí mu výjimečný trest.

Čtyři výstřely přímo do srdce. Tak zní slova obžaloby v případu šedesátiletého Miroslava K. Kriminalistům se k vraždě přiznal krátce po činu. Svá slova zopakoval i před soudem. Cítím se vinen. Nesouhlasím ale s tím, že jsem čin spáchal po předchozím uvážení," uvedl podle deníku Právo obžalovaný.

S obětmi se Miroslav K. dobře znal, pracovali dokonce v jedné firmě. S o pětadvacet let mladší ženou udržoval poměr a podle jeho výpovědi ji nachytal v autě s milencem. Následovala hádka, kdy mu partnerka vyčetla nedostatky v posteli, které si takto kompenzuje. To muže rozčílilo a vše nabralo rychlý spád. Detaily už si nedokázal vybavit.

Případ dvojnásobné vraždy se odehrál 16. ledna ve večerních hodinách v Horním Slavkově na Sokolovsku. Muž i žena utržili každý dvě rány z legálně držené zbraně a na místě zraněním podlehli. Střelec se posléze sám přiznal policistům.

„Na odlehlém místě policisté u osobního automobilu nalezli dvě osoby bez známek života. Provedeným ohledáním za přítomnosti soudního lékaře bylo zjištěno, že obě osoby zemřely násilnou smrtí. O několik desítek metrů od vozidla byl zadržen podezřelý šedesátiletý muž,“ řekl tehdy k případu policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Státní zástupce v případě uznání viny navrhuje trest 16 let vězení ve věznici s ostrahou a propadnutí zbraně. Definitivně ale rozhodně soud.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky soud, vražda, dvojnásobná vražda, střelba, krimi, policie, Plzeň, Sokolovsko, Horní Slavkov, milenec, okres Sokolov, Krajský soud v Plzni, Právo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žárlivec popravil přítelkyni a jejího údajného milence, vinu u soudu přiznal  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.