Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž bez řidičáku ujížděl policistům, havaroval a dál pokračoval pěšky

Dramatickou honičku mají za sebou borští policisté. Šestatřicetiletý muž se snažil hlídce ujet. Jeho jízda byla velmi rychlá, agresivní a podle očekávání skončila havárií. To však muže nezastavilo a utíkal dál po svých.

Krátce před půl desátou hodinou večer si policisté v Liticích všimli zaparkovaného vozu, ve kterém seděl muž, kterého velmi dobře znali a věděli, že má platný zákaz řízení až do roku 2024. Dotyčný však tvrdil, že pouze čeká na kamaráda. „Vzhledem k minulosti kontrolovaného se policisté rozhodli, že si situaci bezpečně ověří. Zhruba o 25 minut později se osobní vozidlo rozjelo směrem na Radobyčice. Policejní hlídka se z tohoto důvodu vydala za vozidlem, kdy využila oprávnění k zastavení vozidla použitím výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Na pokyny k zastavení reagoval přesně opačně a sešlápl plyn. Pokračoval směrem na Černice a brzy se k pronásledování přidaly i další policejní vozy. „V ulici v Podhájí ujíždějící řidič neobratně najel s vozem na vyvýšený obrubník, přičemž si způsobil defekt na levém předním kole vozu. Vzniklý defekt znemožnil pokračovat řidiči v další agresivní jízdě a o pár metrů dál z vozu vystoupil a začal utíkat,“ pokračuje mluvčí.

Pronásledovaný muž přeskočil plot a vnikl na soukromý pozemek. Ze svobody se dlouho neradoval, po pár metrech ho policisté dostihli. Dechová zkouška u řidiče vyšla s negativním výsledkem. „Posléze muž putoval do policejní cely. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a případem se dále zabývají,“ dodala Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, krimi, policie, honička, Litice, Radobyčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž bez řidičáku ujížděl policistům, havaroval a dál pokračoval pěšky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.