Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Propuštěný vrah využil moment překvapení, ženě v prodejně za pomoci násilí vyškubl z ruky bankovky a utekl

Pachatele neskutečně drzé loupeže doslova bleskově vypátrali a dopadli policisté z Plzně. Jen o několik hodin dříve využil lupič v jedné prodejně momentu, kdy si dvě ženy předávaly bankovky. Peněz se za použití hrubého násilí zmocnil a utekl. Ze své kořisti se ale dlouho neradoval. Jak se později ukázalo, zadrženým je nebezpečný recidivista odsouzený v roce 2009 za vraždu.

Incident se stal za bílého dne téměř v poledne v prodejně v Koterovské ulici. „U pokladny si muž všiml, že pokladní předává jiné ženě peníze, které se jí následně snažil silou vytrhnout. Při tom čtyřiašedesátiletá seniorka ztratila rovnováhu a upadla na mrazák. Pachatel tohoto momentu využil a bankovky v hodnotě 4 000 korun ženě vytrhl z ruky. Poté z místa utekl neznámo kam,“ popsala loupež mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Policisté začali po pachateli ihned pátrat. O čtyři hodiny později prováděla policejní hlídka se psem kolem 18:00 hodin prověrku v blízkosti hlavního vlakového nádraží. Tam zaregistrovala muže, jehož popis odpovídal hledanému pachateli. Policisté dotyčného zadrželi, neboť se ukázalo, že se opravdu jedná o lupiče, po kterém pátrali.  

„Sedmatřicetiletý muž byl obviněn z loupeže. Po provedení potřebných úkonů policejní komisař státnímu zástupci podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud návrh akceptoval, a tak se obviněný muž putoval do vazební věznice,“ dodala mluvčí policie.

Podle informací serveru krimi-plzen.cz je zadrženým nechvalně známý recidivista, který byl pravomocně odsouzen za vraždu jednoho muže. Toho pobodal v roce 2008 na ubytovně v Plzně. Na následky mnohahočetných bodných poranění pak napadený v nemocnici zemřel. Vrah si odpykával trest ve věznici Valdice, odkud byl v roce 2019 propuštěn na sovobodu.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky loupež, zadržení pachatele, lupič, policie, Plzeň, násilí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propuštěný vrah využil moment překvapení, ženě v prodejně za pomoci násilí vyškubl z ruky bankovky a utekl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.