Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podvodníci slibovali dvěma ženám společný život, obrali je dohromady o neskutečných pět milionů korun

I když se to zdá naprosto šílené a neuvěřitelné, další dvě ženy z Plzeňského kraje naletěly neznámým podvodníkům, kteří je pod příslibem krásného společného života připravili dohromady o pět milionů korun. Jeden se vydával za námořníka v nesnázích v Malajsii, další se prezentoval jako chirurg na zahraniční misi OSN.

Je to marné, je to marné, je to marné. I když média informují o podobných případech stále dokola a počty podvedených žen jdou jen u nás do desítek, podvodníci mají pořád obrovské žně. A tentokrát se jim povedlo připravit své důvěřivé oběti o pořádný balík.

Sen o sladkém životě s pohledným námořníkem se rozplynul třiapadesátileté ženě. I když si podvodník vymyslel hodně velkou pohádku, přesto uspěl. Dosud neznámý pachatel se vydával za člena posádky lodi v Malajsii, který v obavě z možného přepadení piráty a s příslibem budoucího společného života slíbil poškozené ženě zaslání balíčku s cennostmi. Pár se seznámil prostřednictvím jedné z mobilních seznamovacích aplikací. Muž ženě slíbil, že až se vrátí do České republiky, prožijí spolu krásný společný život.

„Následně ženě sdělil, že má na lodi různé cennosti, které jí raději zašle, jelikož se bojí, aby o ně nepřišel. Poškozenou požádal o proplacení několika faktur, které bylo potřeba zaplatit před odesláním balíčku. Celková částka za proplacené faktury přesáhla částku tři miliony korun. Důvěřivá žena vše zaplatila, ale na balíček čekala marně. Podvodník chtěl zaplatit další údajné výdaje za poslání zásilky. Ty už ale Plzeňanka nezaplatila a věc ohlásila na policii,“ popsala první případ policejní mluvčí Michaela Raindlová.  

Policie věc vyšetřuje pro podezření ze spáchání zločinu podvod. A podobným případem se zabývají i kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov. Z důvěřivé ženy vylákal opět neznámý muž finanční hotovost převyšující částku dva milióny korun. Pachatel kontaktoval šestašedesátiletou ženu ze severního Plzeňska přes sociální sítě a uvedl o sobě, že pracuje jako chirurg na zahraniční misi OSN.

„Domnělý doktor sdělil ženě svou touhu se vrátit na dovolenou zpět do vlasti, ale že ona musí na OSN podat žádost o dovolenou. Žena skutečně žádost odeslala, ale musela za ni zaplatit nemalou částku. Dále musela uhradit peníze za letenku, registraci zavazadla, doplatit zvýšení vzniklých nákladů na zavazadlo a certifikát k zavazadlu. Všechny peníze posílala na zahraniční účet. Až po upozornění společnosti, která půjčuje lidem peníze, že by se mohlo jednat o podvod, přišla celou věc oznámit na policii,“ informovala o druhém případu mluvčí policie Eva Červenková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, podvodník, hospodářská kriminalita, podvedené ženy, OSN, Malajsie, Plzeňský kraj, policie, peníze, zavazadlo, Česko, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci slibovali dvěma ženám společný život, obrali je dohromady o neskutečných pět milionů korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.