Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Při úprku před policejní hlídkou neváhal zdrogovaný řidič prorazit plot, ve finále stejně havaroval

Jen velmi krátce trvala policejní honička s automobilem, který prosvištěl vysokou rychlostí kolem hlídky. Zdrogovaný motorista při následném pokusu o únik před pronásledovateli v policejním vozidle neváhal prorazit plot. A jak už to v podobných případech bývá, ve finále stejně havaroval a skončil s pouty na rukou.  

„Policisté z obvodního oddělení Nýřany před devátou hodinou večerní v obci Úherce prováděli běžnou hlídkovou činnost a při tom si všimli, že za služebním vozidlem projelo auto vysokou rychlostí. Proto se za ním ihned vydali. Vozidlo nereagovalo na výzvu policistů k zastavení a ujíždělo směrem na obec Nýřany,“ popsala začátek honičky mluvčí policie Eva Červenková.

Pronásledované vozidlo sjelo na nájezd na dálnici D5 u Nýřan, kdy těsně před vjezdem na dálnici odbočilo na účelovou komunikaci, která vede k požární nádrži. Zde byla uzamčená vjezdová vrata, řidič tedy strhl řízení doprava, sjel z mírného kopce, prorazil pletivový plot a dále pokračoval v jízdě po účelové cestě. Na jejím konci pak s vozidlem havaroval.

„Policisté měli pronásledované vozidlo stále v dohledu a po havárii vozu viděli z místa spolujezdce vyběhnout osobu, která se ukryla v nedalekém příkopu. Policisté se za osobou vydali a muže, který ležel v příkopu, na místě zadrželi. U třiatřicetiletého řidiče byla na místě provedena dechová zkouška s negativním výsledkem, ale test na omamné a psychotropní látky detekoval pozitivní výsledek,“ informovala mluvčí policie.

S ohledem na výsledek testu se řidič podrobil lékařskému vyšetření. Z dostupných evidencí policisté zjistili, že muž řídil v době, kdy vykonává trest zákazu řízení motorových vozidel, který má uložen od února 2021 rozhodnutím pražského okresního soudu na 22 měsíců. Motorista je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, zdrogovaný řidič, drogy, zákaz řízení, Plzeňsko, Nýřany, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při úprku před policejní hlídkou neváhal zdrogovaný řidič prorazit plot, ve finále stejně havaroval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.