Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie hledá tři důležité svědky nehody náklaďáku, se kterým havaroval namol opilý řidič

Tři důležité neznámé svědky dopravní nehody, kterou způsobil opilý řidič nákladního automobilu, hledají tachovští dopravní policisté. Jejich svědectví by mohlo pomoci při vyšetřování v souvislosti s prověřováním přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Havárie se stala 23. března letošního roku ve 20:10 u obce Kladruby poblíž místního kláštera.

„Jedenačtyřicetiletý řidič nákladní soupravy jel po silnici II/203 s nákladem ve směru od obce Ostrov u Stříbra k obci Kladruby. „Z dosud zjištěných informací a ohledání místa havárie vyplývá, že řidič nebyl za jízdy připoutaný bezpečnostním pásem a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. V nepřehledné pravotočivé zatáčce nezvládl řízení, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil a vyvrátil dopravní zařízení a narazil do dvou vzrostlých stromů. Poté se souprava odmrštila vpravo, přejela přes komunikaci a narazila do pravého silničního příkopu a vzrostlého stromu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Z havarovaného vozu se vysypala do okolí část nákladu kovových součástek a hřídelí. Ze zdemolované kabiny se vysoukal ven namol opilý řidič. Utrpěl lehčí zranění a záchranáři ho transportovali na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Ještě před transportem do nemocnice se zraněný řidič podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem přes 2,5 promile alkoholu v dechu. Z poškozené palivové nádrže automobilu vyteklo větší množství nafty v řádech stovek litrů.

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že krátce po havárii se na místě nacházeli tři možní svědci nehody. Jedná se o staršího řidiče, který na místě zastavil s osobním vozidlem Škoda Octavia bílé barvy jedoucí od obce Ostrov u Stříbra. Dále potom byly na místě dvě ženy, které cestovaly v dodávkovém voze s plachtou a k místu přijely od obce Kladruby. Jejich svědectví by mohlo napomoci v souvislosti s prověřováním přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ konstatovala mluvčí policie.

V souvislosti s tím tachovští dopravní policisté žádají zejména tři výše uvedené neznámé svědky, ale i další občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedené havárii, aby se jim ozvali na telefonní čísla 974 337 266, 974 337 251 a 974 337 257 nebo na linku tísňového volání 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky svědci nehody, nehoda kamionu, opilý řidič, vysypaný náklad, Tachovsko, havárie, policie, Kladruby nad Labem, Stříbro, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá tři důležité svědky nehody náklaďáku, se kterým havaroval namol opilý řidič  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.