Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Chovatel chtěl při transportu zkontrolovat jedovatého hada, ten ho uštknul a začal boj o život

V ohrožení života se ocitl třicetiletý chovatel hadů, kterého uštknul při neopatrné manipulaci jeho jedovatý had, konkrétně se jednalo o chřestýška malého. Jen těžko uvěřitelná nehoda se stala při jízdě autem z Lestkova do Plané na Tachovsku. Chovatele zachránil okamžitý letecký transport do pražské nemocnice.   

Schopnost uštknout mají již mláďata chřestýška malého. Jed je silný, ale druh má krátké jedové zuby, které mnohdy ani neprojdou oblečením, navíc vypouští jedu pouze málo. Uštknutí obvykle není pro člověka smrtelné.

„Chovatel převážel mládě hada o délce asi 20 centimetrů. V úseku zvaném Caltov chtěl zkontrolovat hada, který právě měnil kůži. Zastavil proto u silnice. Když dal ruku do terária, ve kterém se had nacházel, plaz jej uštknul do ruky. Muž jej v úleku následně setřásl na zem a šlápl na něj. Poté o události informoval svého známého, který přijel na místo a zraněnému muži přivolal záchrannou službu,“ informovala o naprosto kuriózním případu mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Letecká záchranná služba muže v bezprostředním ohrožení života ve vážném stavu transportovala do nemocnice. Pro policisty tím ovšem drama zdaleka nekončilo. Chyběl totiž jedovatý had. „Policisté i s oznamovatelem události místo prohledali, neboť nebylo zřejmé, zda uštknutý muž hada usmrtil, nebo zda se had někam odplazil. Mládě hada však nenalezli. Jeho tělo našel až poraněný muž, který se na místo vrátil poté, co byl propuštěný z nemocnice domů,“ uvedla policejní mluvčí.

Chovatel z celé záležitosti nevyjde jen tak lehce. Následné vyšetřování případu totiž prokázalo, že muž nevlastní povolení k chovu druhu vyžadujícího zvláštní péči. Tento delikt bude řešit státní veterinární správa. A chovateli tak hrozí tučná pokuta.  

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky had, jedovatý had, uštknutí, jedovatí hadi, nemocnice, okres Tachov, Planá, Lestkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chovatel chtěl při transportu zkontrolovat jedovatého hada, ten ho uštknul a začal boj o život  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.