Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za pořízení domácího mazlíčka utratila žena desítky tisíc korun, štěněte se nikdy nedočkala

Pořízení psa je rozhodnutí, které není radno brát na lehkou váhu. Odborníci neustále apelují, aby si lidé dobře prověřili chovatele a byli obezřetní také u inzerátů na internetu. Podvodníkům nyní naletěla jednadvacetiletá žena z Rokycanska, která neznámému pachateli poslala desítky tisíc korun. Nejen, že takto přišla o peníze, ale nedočkala se ani vysněného štěňátka.

Pořízení psa není stejné jako koupit si nový telefon. Pes s námi žije deset i více let a celou dobu je zapotřebí se mu náležitě věnovat. Proto je velmi důležité nepodcenit výběr domácího mazlíčka. Vysněným čtyřnohým společníkem pro mladou ženu z Rokycanska byl pes rasy Kavalír a jednoho dne narazila také na inzerát s nabídkou štěněte až z Itálie.

„Prostřednictvím mailové komunikace si štěně zarezervovala a následně zaslala požadovanou částku pět tisíc korun. Poté z poškozené dosud neznámý pachatel vylákal další peníze údajně na přepravu psa. Celkem tak pachateli poslala přes 46 000 korun.  Policisté případ prověřují jako podezření ze spáchání přečinu podvod,“ shrnula policejní mluvčí Hana Kroftová.

Jsme národ pejskařů, mnozí si ale neumí psa správně pořídit

Říká se o nás, že jsme národ pejskařů. Jenže pořizovat psy si často neumíme. Pak vítězí prapodivné online inzeráty a nového čtyřnohého mazlíčka si lidé mnohdy převezmou na parkovišti před obchodním domem. Často i bez smlouvy. Tím tak nevědomky...

Policisté před koupí na internetu neustále varují, přesto se stále setkávají s podvodníky. Dalším takovým případem byla třiapadesátiletá žena, kterou zaujala nabídka sběratelských panenek. Za koupi 15 kusů se domluvila s prodávajícím na částce 13 tisíc korun.

„Prostřednictvím mobilního bankovnictví ze svého účtu pak neznámé osobě zaslala požadovanou částku. Do dnešního dne ji ale zboží, za které zaplatila, nepřišlo a prodejce přestal komunikovat,“ popsala Kroftová.

I tento případ vyšetřují policisté pro podezření z podvodu. Pro pachatele je anonymní prostředí internetu velkou příležitostí, jak z lidí vytáhnout peníze. „Nejzákladnější pravidlo při takových nákupech je obezřetnost, která je vždy namístě. Podvodníci mohou nabízet různé zboží, ať už nové nebo použité, na které upozorňují podezřele nízkou cenou – výhodnou nabídkou, proto buďte obezřetní a za zboží neplaťte předem. Pokud byste se obětí takového podvodníka přece jen stali, je třeba se neprodleně obrátit na policii,“ dodává mluvčí.

 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/paulke

Štítky krimi, podvod, Internet, pes, Rokycany, policie, inzerát, štěně, peníze, okres Rokycany, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pořízení domácího mazlíčka utratila žena desítky tisíc korun, štěněte se nikdy nedočkala  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.