Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Šílená policejní honička se zdrogovaným mužem v kradeném autě, cestou několikrát naboural

Divokou honičku s policií ulicemi Plzně vyprovokoval místní osmadvacetiletý muž. Po městě se řítil vysokou rychlostí v automobilu, který krátce předtím odcizil před jedním domem. Během zběsilé jízdy dokázal nabourat i dvě policejní auta. Nikoho zřejmě nepřekvapí fakt, že zloděj byl vlivem drog.

Vše začalo tím, že se Plzeňan vloupal do rodinného domu, kde v předsíni odcizil klíče od osobního vozidla značky Škoda, které stálo zaparkované před domem. Pachatel sedl do auta a vyrazil za dobrodružstvím.

„Jak bylo později zjištěno, zloděj byl pod vlivem drog, konkrétně amfetaminu/metamfetaminu, což vedlo nejspíš k tomu, že při své jízdě s odcizeným vozidlem několikrát naboural. Muže si všiml náhodný kolemjdoucí, kterému se chování řidiče zdálo podezřelé, a ihned zalarmoval policii,“ popsala začátek incidentu mluvčí policie Michaela Raindlová.

Policejní hlídky začaly ukradený automobil pronásledovat. Mladý muž na výzvy policistů k zastavení vozidla nereagoval a po Plzni se dál „řítil“ vysokou rychlostí. Při zastavovacích manévrech poškodil také dvě policejní vozidla. Pachatel se následně z místa nehody snažil uprchnout. To se mu ovšem nepodařilo.

„Policisté muže za použití donucovacích prostředků zadrželi. Následnou lustrací bylo zjištěno, že „ujížděč“ nevlastní řidičské oprávnění a je veden v Centrálním registru řidičů jako neřidič.  Mladík měl navíc při sobě sáček s neznámou krystalickou látkou, která bude podrobena odborné expertíze,“ doplnila policejní mluvčí.  

Policejní komisař ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň zahájil trestní stíhání zadržené pro spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval.  

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, zfetovaný řidič, omamné látky, řidič pod vlivem drog, zloděj automobilu, policie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šílená policejní honička se zdrogovaným mužem v kradeném autě, cestou několikrát naboural  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.