Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Osmiletý chlapec nešel do školy, ale odjel vlakem 100 km do Plzně. Policie po něm vyhlásila pátrání

Stokilometrový výlet bez doprovodu dospělé osoby podnikl teprve osmiletý školák z jedné obce ve Středočeském kraji. V pondělí ráno nasedl do vlaku a s jedním přestupem skončil až v Plzni. Tam se vypravil do místa bydliště bývalého přítele své matky. Když se nevrátil domů ze školy, policisté po něm večer vyhlásili pátrání.

Na operačního důstojníka policie v Plzni se včera krátce před půl devátou večer obrátili kolegové ze Středočeského kraje. Ti totiž večer přijali oznámení o pohřešovaném nezletilém chlapci školního věku, který měl ráno odejít do školy. Domů se ale už nevrátil. „Chlapec měl mít vazby na Plzeňsko. Další možné místo jeho výskytu mohlo být bydliště bývalého přítele matky v Plzni na Lochotíně,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.  

Plzeňští policisté se okamžitě vydali nejen na udanou adresu, ale i pěšmo propátrávali blízké okolí možného chlapcova cíle. Mezitím chlapce samozřejmě hledali i policisté ve Středočeském kraji.  Vzhledem k tomu, že se již venku stmívalo, požádali pátrači i o leteckou podporu. Nakonec byli velmi rychle úspěšní policisté v Plzni. „Na základě popisu našla kolem deváté hodiny policejní hlídka obvodního oddělení Plzeň 1 chlapce živého a zdravého. Před policisty se schovával v křoví nedaleko od místa, kam měl namířeno,“ informovala policejní mluvčí.

A jak vlastně probíhala cesta malého školáka? Cestovatel ráno odešel z domova směrem do školy. Tam už ale nedošel a rozhodl se pokračovat zhruba o šest kilometrů dále na vlakové nádraží. Tam nastoupil do vlaku, který se s ním rozjel směrem na Plzeň. Jeho cíl byl nakonec jasný, chtěl se dostat do Plzně, což se mu s jedním přestupem nakonec podařilo. Ještě večer putoval zpět do místa svého bydliště. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky pohřešovaný školák, cesta vlakem, pátrání, policejní pátrání, Plzeňský, Středočeský, Plzeň, policie, Středočeský kraj, Plzeňský kraj, Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmiletý chlapec nešel do školy, ale odjel vlakem 100 km do Plzně. Policie po něm vyhlásila pátrání  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.