Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Řidička ujížděla jako šílená od Plzně po D5, zadrželi ji až policisté v Praze zastavovacím pásem

Rychlostí 180 kilometrů v hodině ujížděla v noci na sobotu z Plzeňského kraje směrem do Prahy po dálnici D5 řidička vozu Škoda Fabia. Policisté z Plzně požádali své kolegy z Prahy krátce po jedné hodině ranné o pomoc při zadržení nebezpečné motoristky.

„Operační důstojník informoval pražské hlídky v terénu, které se do pronásledování ihned zapojily. Během ujíždění měla řidička po celou dobu zapnutá výstražná světla, nereagovala na výzvy k zastavení, ohrožovala ostatní účastníky silničního provozu, nerespektovala dopravní značení a ujížděla v místech až 180 kilometrovou rychlostí.  V jednu chvíli najela i na služební vozidlo, které se ji pokusilo předjet,“ popsala událost mluvčí policie Violeta Siřišťová.  

Policisté z pražského oddělení Zličín úspěšně použili, na Rozvadovské spojce, zastavovací pás, který řidička projela a propíchla si tím všechny pneumatiky na vozidle. Následně ji v Bucharově ulici policisté zablokovali a zabránili v odjezdu zahrazením cesty služebním vozidlem.

Řidička se ale ani poté nechtěla vzdát. Na výzvy k opuštění vozidla nereagovala, držela v ruce zapalovač a snažila se zapálit roušku, kterou měla v tu chvíli nasazenou na obličeji. „Jelikož bylo vozidlo uzamčené, policisté z pohotovostní motorizované jednotky rozbili teleskopickým obuškem okýnko u řidičky a ženu za užití donucovacích prostředků z vozidla vytáhli. Jelikož s policisty podezřelá stále nekomunikovala a zdála se být ve špatném psychickém stavu, zavolali jí záchranku,“ řekla mluvčí Siřišťová.

Policisté osmadvacetiletou řidičku vyzvali, aby se podrobila testu na alkohol a omamné a psychotropní látky a jedy, což na místě odmítla. Prohlídkou vozidla policisté na místě spolujezdce nalezli několik léků. Záchranáři ženu převezli k lékařskému ošetření na psychiatrii za doprovodu policistů, kde byla po vyšetření převezena na policejní služebnu k podání vysvětlení.

Celým případem se policisté v současné době zabývají a zjišťují, proč osmadvacetiletá řidička ujížděla několik desítek kilometrů a nereagovala na výzvy k zastavení. Policisté nyní čekají i na výsledky vyšetření z odběru biologického materiálu, kterému se podezřelá v nemocnici podrobila.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, řidička, léky, zastavovací pás, dálnice D5, Praha, Plzeň, Plzeňský kraj, Škoda Fabia, Zličín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička ujížděla jako šílená od Plzně po D5, zadrželi ji až policisté v Praze zastavovacím pásem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.