Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Auto ukradené na Štědrý den se oklikou z ciziny vrátilo svému majiteli

Podivuhodnou cestu zažil vůz značky Opel Insignia Combi, který zmizel loni na Štědrý den z parkoviště v Částkově ulici Plzni na Slovanech. Pachatel se vozidla velmi rychle zbavil a auto začalo brázdit silnice v Polsku. Tam ho také vypátrali policisté. A později se podařilo dokonce najít i zloděje, který vůz ukradl. Na svědomí toho má ještě mnohem více.

„Auto si pachatel přesně na Štědrý den otevřel, nastartoval a odjel. Následně si dojednal jeho prodej a ještě ve večerních hodinách téhož dne vozidlo prodal neznámému kupci za 16 tisíc korun. Později byla odborným vyjádřením hodnota vozu vyčíslena na 130 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.  

Téhož dne v podvečer zloděj odcizil v jednom obchodu na Slovanech drogistické zboží v celkové hodnotě za více jak 500 korun. Se zbožím ukrytým pod bundou prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Tam ho ovšem i s lupem zastavila ostraha. O tři dny později v Plzni na Borech stejný muž odcizil celkem 10 čokolád. Ty si ukryl do spodní části dětského kočárku, se kterým se po prodejní ploše pohyboval. Ani v tomto případě nebyl úspěšný, ostraha prodejny ho za pokladnami zastavila a zboží za 300 korun se vrátilo zpět do regálů.  

Tím ale příběh zdaleka neskončil. „Kolegové z Polska nás 5. března informovali, že odcizené vozidlo našili nedaleko hranic s Českou republikou. V současné době je již odcizené vozidlo vráceno zpět svému majiteli. Na základě vyšetřování kriminalisté zahájili trestní stíhání jedenatřicetiletého muže ze severního Plzeňska, kterého obvinili ze spáchání krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekla policejní mluvčí. V minulosti byl za takový čin v posledních třech letech pravomocně potrestán. Mimo jiné má obviněný platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádež automobilu, policie, polská policie, Štědrý den, Polsko, Plzeň, Opel Insignia, Plzeň 2-Slovany, Částkov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto ukradené na Štědrý den se oklikou z ciziny vrátilo svému majiteli  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.