Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dvě ostré ženy zaútočily nožem na bývalé partnery, jednu zatýkala zásahová jednotka

Hned dvě pořádně ostré ženy zaútočily na své bývalé partnery s nožem v ruce v Plzni a v Křimicích. V obou případech šlo mužům o život. A v obou případech sehrál svoji roli alkohol a drogy. Jednu velmi nebezpečnou agresorku s bohatou trestní minulostí museli zadržet až policisté ze zásahové jednotky.

První incident se stal na chatě v katastru městské části Křimice - v místě Brůdek, kde řešili své neshody bývalí partneři. „Po předchozí vzájemné slovní rozepři měla napadnout třicetiletá žena nožem svého ex-partnera a zranila ho na krku. Poté si agresorka vyžádala okamžitý odvoz do Prahy. Muž v obavě z dalšího možného napadení s odvozem souhlasil. Pod pohrůžkou použití zbraně, měla žena po něm požadovat, aby položil na sedadlo spolujezdce 5000 korun a dva své mobilní telefony,“ popsala neobvyklý případ mluvčí policie Veronika Hokrová.

Jeden z telefonů a peníze si útočnice během jízdy měla vzít k sobě. Cestou zastavili natankovat na čerpací stanici v centru Plzně. Muž využil situace a obsluhu čerpací stanice požádal o přivolání policie. Když to ozbrojená žena zjistila, raději z místa utekla. „Do dvou hodin ji vypátrali přivolaní kriminalisté. Policisté ze zásahové jednotky ji pak zadrželi na pozemku chaty v Brůdku. Byla pod vlivem alkoholu a omamných či psychotropních látek,“ uvedla mluvčí policie.

Žena okamžitě putovala do policejní cely. Svým jednáním si vysloužila obvinění ze spáchání těžkého ublížení na zdraví a z loupeže. „Obviněná má za sebou bohatou trestní minulost, ze které se nepoučila. Policejní vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby a případem se dále zabývají,“ doplnila Hokrová.

S nožem v ruce se řešil i druhý konflikt mezi bývalými partnery

Zásah policie i záchranářů si vyžádal druhý konflikt, který se stal v bytovém domu v Klatovské ulici v Plzni. Ve společné domácnosti tam stále spolu žili bývalí partneři, kteří se dostali sporu. Hádka postupně přerostla ve vyhrožování fyzickou likvidací. „Žena měla popadnout kuchyňský nůž a několikrát naznačit bodnutí proti svému partnerovi. Muž směřující útok vykryl rukami. V důsledku toho utrpěl zranění v oblasti rukou. Útočnice pak odešla do jiného pokoje. Zraněný muž si v obavě o život a zdraví přivolal na pomoc policejní hlídku,“ řekla mluvčí policie.

Na příjezd policie ale útočnice nečekala a z bytu utekla. Na základě popisu se rozjelo pátrání po pohřešované. Nedaleko od místa bydliště ji zaregistrovali městští strážníci, kteří ji zadrželi a předali do rukou policie. Třicetiletá žena putovala do policejní cely a je obviněná ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování. Stíhána je na svobodě.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky útok nožem, konflikt, neshody mezi partnery, zásahová jednotka, alkohol, drogy, policie, Plzeň, Křimice, Brůdek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě ostré ženy zaútočily nožem na bývalé partnery, jednu zatýkala zásahová jednotka  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.