Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Zapomenutá peněženka v autě přilákala zloděje, škody jdou do desetitisíců

Auto není trezor. To je věta, kterou se policisté snaží přimět řidiče, aby si dávali pozor na to, co nechávají ve svém zaparkovaném voze. Jenže řada z nich na to stále zapomíná. Že je velkou chybou podcenit toto varování, zjistil i majitel BMW, který nechal v autě na parkovišti v Plzni naditou peněženku i s platební kartou. Zloděj pak neváhal rozbít okénko a vůz bleskurychle vykradl. V tomto případě napáchal škody za desítky tisíc korun.

Svůj vůz zaparkoval majitel na parkovišti v centru Plzně, své osobní věci však ponechal na zadním sedadle a na nějakou dobu se od vozu vzdálil. Když se vrátil, našel svoje BMW poničené a vykradené.

„Zloděj nejprve rozbil okénko u pravých zadních dveří a vzniklým otvorem vnikl do vozu. Ten prohledal a s sebou si odnesl cennosti a věci za více jak 30 tisíc korun. Mezi odcizenými věcmi byla mimo jiné i peněženka s obsahem finanční hotovosti a debetní kartou. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, zjišťují a prověřují získané poznatky a po pachateli pátrají,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Krádeže se ovšem netýkají jen velkých měst. Zloděj řádil například i v obci Záchlumí na Tachovsku. Zde si vyhlédl vůz značky Audi, do kterého se taktéž dostal skrze rozbité okénko. Z místa si odnesl autorádio, držák na mobilní telefon a z kufru poté i zesilovač. Na ukradených věcech se jedná o škodu za osm tisíc korun, další čtyři tisíce dělají škody na vozidle.

Pro zloděje jsou zaparkovaná auta jedním ze snadných způsobů, jak rychle přijít k penězům. Do aut se většinou dostávají násilím, výjimkou ale nejsou ani případy, kdy není na první pohled patrné, že byl vůz vykraden.

„Policisté upozorňují na častou chybu samotných majitelů vozidel, kteří pachatelům jejich „práci“ ulehčují a ve vozidlech nechávají viditelně odložené věci jako jsou mobily, kabelky, peněženky a podobně,“ upozorňuje mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, vykradené auto, prevence, peněženka, BMW, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapomenutá peněženka v autě přilákala zloděje, škody jdou do desetitisíců  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.