Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Velká krádež starých mopedů, zloděj si je odvezl ze zamčené garáže

Dva mopedy značky Stadion byly pro majitele velmi cenné. Zaparkované je měl ve své garáži v Univerzitní ulici v Plzni. Do té se ale vloupal zloděj a dvě motorky si odvezl. Podle majitele i policistů šel lupič nejspíš najisto.

Na policejní služebnu se obrátil majitel dvou historických mopedů. Stroje nebyly zcela funkční, nadšenec jim totiž odmontoval palivové nádrže, které chtěl upravit a pak je naistalovat zpět.

„Zloděj si s největší pravděpodobností mopedy předem vytipoval a v době od 10. do 11. března 2021 se násilím vloupal do garáže, kde byly oba mopedy zaparkovány. Ty následně z garáže zmizely a policisté pátrají po jejich stopě pohybu a případného výskytu,“ popsala policejní mluvčí Veronika Horková.

Druhý z kradených mopedů

Zajímavostí byla pro vyšetřovatele i informace, že v garáži ještě stálo osobní auto, které však bylo bez jediného škrábnutí. A to i přesto, že se zloděj kolem něj musel doslova protáhnout, aby se k mopedům dostal. Policisté se případem nadále zabývají a prosí o spolupráci i veřejnost.

„Policisté žádají občany , kteří by mohli podat jakoukoli informaci o jejich pohybu či výskytu, aby se obrátili na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo zavolali na tísňovou linku 158,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, moped, garáž, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká krádež starých mopedů, zloděj si je odvezl ze zamčené garáže  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.